Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Falende motoren baren Honda geen enkele zorgen voor GP Brazilië

Tijdens de tweede vrije training in Brazilië vielen beide Toro Rosso-coureurs uit door technische problemen, maar motorleverancier Honda maakt zich er niet druk om.

Het was een vreemd gezicht tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de GP van Brazilië. Eerst was het Pierre Gasly die zijn rokende Toro Rosso-motor noodgedwongen aan de kant moest zetten, waarna het er niet veel later ook alle schijn van had dat Daniil Kvyat technische problemen ondervond. De uitvalbeurt van de Rus kwam volgens Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda's Formule 1-tak, door toedoen van elektronicaproblemen, zo vertelt de Japanner na afloop van de eerste twee vrije trainingen. "Kvyat crashte doordat zijn elektronica plots uitviel toen hij midden in een bocht zat", zo luidt de verklaring van Tanabe. Het probleem van Gasly was in ieder geval zeker weten motorgerelateerd. "Tijdens de tweede vrije training gaf de verbrandingsmotor van de Toro Rosso van Pierre helaas de geest." "Zowel de problemen van Daniil als die van Pierre zullen we uitgebreid gaan onderzoeken, maar wat zeker is, is dat het geen effect zal hebben op de rest van het Braziliaanse raceweekend. De beide motoren achterin de Toro Rosso-bolides waren namelijk alleen voor de vrijdagen bestemd, dus ook al waren er geen problemen geweest, dan waren deze motoren op zaterdag en zondag niet gebruikt", aldus Tanabe-san.

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van Brazilië? Luister dan naar de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Jeroen van Inkel samen met Tim Coronel en Tom Coronel vooruitblikken op de GP in Sao Paulo.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'