Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 lanceert eigen managersgame

De Formule 1 komt met een fantasygame. Met het spel waant de speler zich een teambaas en geeft hij leiding aan zijn eigen peloton coureurs.

Bij het spel 'Fantasy Formula 1' is het simpelweg de bedoeling om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Hoe gaat het in zijn werk? Iedere speler kiest vijf coureurs en één team. Zo kost Max Verstappen 20 miljoen en Pierre Gasly 7,5 miljoen. Kies dus verstandig met het budget van 100 miljoen dat je tot je beschikking hebt.

Punten kunnen door de vijf gekozen coureurs gescoord worden door hun eindklassering, het resultaat ten opzichte van de teamgenoot, het aantal ingehaalde auto's en de snelste rondetijd bij een Grand Prix. Frank Arthofer, directeur Digital Businesses van de Formule 1, legt op het officiële kanaal van de Formule 1 uit dat de sport continu bezig is met nieuwe mensen betrekken bij de sport: "Vooral digitaal zijn we allerlei manieren aan het verzinnen om nieuw publiek te betrekken bij de Formule 1. Wij geloven in onze partner PlayON en het fantasyspel dat ze hebben gecreëerd." Het spel is hier te vinden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi