Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Favorieten Dakar Rally 2019: Ten Brinke gaat voor goud

Het is niet moeilijk om flink onder de indruk te raken van de startlijst van het autoklassement van de Dakar Rally van 2019. Het zijn de vertrouwde, grote namen die mee gaan dingen naar de eindoverwinning.

Hij is tegenwoordig misschien wel de minder bekende coureur van de Sainz-familie, maar in 2018 was het de oude rot Carlos Sainz die er met de eindoverwinning vandoor ging. Iedereen doet er alleen om die reden al goed aan om hem op het scoreformulier alvast in te vullen.

De vader van McLaren-coureur Carlos zal bij X-Raid Mini worden geflankeerd door Dakar-kanonnen Stéphane Peterhansel en Cyril Depres. Dat team zal naar verwachting de meeste concurrentie krijgen uit de hoek van Toyota Gazoo Racing, dat eveneens met voormalig winnaars als Nasser Al Attiyah en Giniel de Villiers aantreedt. De Japanse formatie wordt gecompleteerd door onze lansgenoot Bernhard ten Brinke, die voor niets minder dan de eindzege gaat. Outsiders voor (dag)succes zijn onder andere rally-legende Sebastien Loeb, die met een privé ingeschreven Peugeot de rol van reuzendoder op zich zal willen nemen. Een andere grote naam is die van Nani Roma, de Spanjaard die in het verleden zowel de strijd bij de motoren als bij de auto’s in zijn voordeel beslisten. Overige rijders die misschien niet direct als favorieten betiteld kunnen worden, maar zeker wel als outsiders zijn mannen als Martin Prokop, Jakub Przygonski en de ietwat vreemde, Chinese eend in de bijt, Wei Han.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin