© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Feeststemming bij Toro Rosso na fantastische kwalificatie

28 jul. 2018 20:30 René Oudman 0 reacties
Een zesde en een achtste plaats: het is al even geleden dat het team van Toro Rosso dusdanig sterk voor de dag kwam tijdens een kwalificatie. Pierre Gasly en Brendon Hartley hielden hun hoofden koel in de Hongaarse regen en knokten zich allebei naar het derde en laatste gedeelte van de allesbepalende tijdtraining, waarin ze allerminst kansloos bleken.

"Het was een krankzinnige sessie, maar ik ben dolblij met het resultaat!", jubelt Gasly, die de Grand Prix van Hongarije als zesde mag aanvangen. "Het was ongelooflijk lastig om de auto op de baan te houden, het team maakte echter constant precies de juiste keuzes. Ik wist een goed rondje af te leveren. Toen ik voor de kwalificatie zag dat het begon te regenen dacht ik al dat er mogelijkheden voor ons zouden zijn. Na de lastige weekends die we hebben gehad is dit geweldig, voor iedereen binnen het team. Een sterke kwalificatie is hier van belang, aangezien het lastig inhalen is. Op naar de race!"

Ook teammaat Hartley kan zijn geluk niet op. "Ik ben door het dolle heen. Mijn eerste optreden in Q3! Ik maakte een paar kleine foutjes tegen het einde van de kwalificatie en dat was jammer, maar een achtste plaats is geweldig. Het team was foutloos vandaag, de communicatie perfect en de strategie de enige juiste. Het is een topprestatie om beide wagens in de top tien te krijgen. Het kan morgen op strategische keuzes aan komen, aangezien het hier nog weleens ‘follow the leader’ kan zijn. Hopelijk scoren we wederom!"

Zowel Gasly als Hartley kwam in 2018 tweemaal op een puntenscorende positie over de meet. De Fransman werd knap vierde in Bahrein en reed als zevende over de finish in Monaco, Hartley werd twee keer tiende (Azerbeidzjan en Duitsland).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen