Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri grijpt in met fel statement na complottheorieën overwinning Verstappen

AlphaTauri is na de GP van Nederland met een fel statement gekomen tegen alle beledigingen tegen het team en tegen Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz. Na de overwinning van Max Verstappen in Zandvoort deden zich meerdere complottheorieën de rondte. Zo zou AlphaTauri hebben geholpen met de overwinning door een bolide stil te laten vallen.

Tijdens de Grand Prix van Nederland viel de bolide van Yuki Tsunoda stil, waarna er zich een vreemde situatie voordeed. De AlphaTauri-coureur reed de pitstraat in, om vervolgens weer het circuit op te rijden en nog een keer de auto te stoppen. Dit incident resulteerde in een Virtual Safety Car, waardoor Verstappen een 'goedkope' pitstop kon maken. De Red Bull-rijder won uiteindelijk de race en had op papier natuurlijk baat bij de VSC. Het incident van Tsunoda wekte echter ook een aantal vergaande complottheorieën op. Hier werden verschillende grenzen overschreden: kritiek, ongepaste opmerkingen en andere beledigingen bereikten zowel AlphaTauri als Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull.

AlphaTauri met fel statement tegen ongepast gedrag

"Het is compleet harteloos om alle opmerkingen, welke gericht zijn aan ons en aan Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz, te lezen", laat AlphaTauri weten in een officieel statement. "Dergelijk haatdragend gedrag kan niet worden getolereerd. Het verwijt van vals spel is compleet onacceptabel, compleet onwaar en compleet respectloos tegenover Hannah en tegenover ons." "Wij strijden altijd mee op een onafhankelijke manier, altijd eerlijk en met sportiviteit. Yuki had een probleem welke niet direct werd gezien door het team, waardoor hij moest stoppen op het circuit. Om iets anders te suggereren, is een belediging en helemaal onjuist."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024