Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

AlphaTauri grijpt in met fel statement na complottheorieën overwinning Verstappen

AlphaTauri is na de GP van Nederland met een fel statement gekomen tegen alle beledigingen tegen het team en tegen Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz. Na de overwinning van Max Verstappen in Zandvoort deden zich meerdere complottheorieën de rondte. Zo zou AlphaTauri hebben geholpen met de overwinning door een bolide stil te laten vallen.

Tsunoda problem Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Nederland viel de bolide van Yuki Tsunoda stil, waarna er zich een vreemde situatie voordeed. De AlphaTauri-coureur reed de pitstraat in, om vervolgens weer het circuit op te rijden en nog een keer de auto te stoppen. Dit incident resulteerde in een Virtual Safety Car, waardoor Verstappen een 'goedkope' pitstop kon maken.

De Red Bull-rijder won uiteindelijk de race en had op papier natuurlijk baat bij de VSC. Het incident van Tsunoda wekte echter ook een aantal vergaande complottheorieën op. Hier werden verschillende grenzen overschreden: kritiek, ongepaste opmerkingen en andere beledigingen bereikten zowel AlphaTauri als Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull.

AlphaTauri met fel statement tegen ongepast gedrag

"Het is compleet harteloos om alle opmerkingen, welke gericht zijn aan ons en aan Red Bull-hoofdstrateeg Hannah Schmitz, te lezen", laat AlphaTauri weten in een officieel statement. "Dergelijk haatdragend gedrag kan niet worden getolereerd. Het verwijt van vals spel is compleet onacceptabel, compleet onwaar en compleet respectloos tegenover Hannah en tegenover ons."

"Wij strijden altijd mee op een onafhankelijke manier, altijd eerlijk en met sportiviteit. Yuki had een probleem welke niet direct werd gezien door het team, waardoor hij moest stoppen op het circuit. Om iets anders te suggereren, is een belediging en helemaal onjuist."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

111 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf