© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Felipe Massa blijft niet bij Williams om sponsorverplichtingen

15 sep. 2017 11:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Felipe Massa is ongetwijfeld dé Formule 1 coureur met het kortste pensioen. Ondanks zijn aankondiging om te stoppen, is de Braziliaan ook dit seizoen gewoon weer van de partij.

Felipe Massa heeft nog geen beslissing gemaakt over 2018

Felipe Massa is inmiddels 36 jaar en al vijftien seizoenen actief in de Formule 1. Vorig jaar vond hij het wel best en kondigde hij zijn pensioen aan. Doordat Valtteri Bottas plotseling vertrok naar Mercedes besloot Williams alsnog Massa te vragen om zijn besluit te herzien.

Of hij er in 2018 nog steeds bij is, is nog niet duidelijk. Massa laat in een exclusief interview met Formula 1 weten dat hij zeker openstaat voor nog een jaartje in de Formule 1. Dit hangt echter wel van meerdere factoren af.

"Als het gehele plaatje goed voelt, dan ben ik zeker geïnteresseerd om nog een jaartje te blijven. Ik wil alleen wel eerst weten welke kant Williams op wil en ook wat hun ideeën zijn voor 2018. Daarnaast moet Williams ook echt duidelijk aangeven dat ze mij graag erbij willen hebben. Als dat allemaal klopt, dan blijft ik misschien. Anders niet. "

Het probleem van Williams zit hem vooral in de sponsoreisen. Doordat Martini als sponsor bij Williams is betrokken, moet het team in ieder geval over minimaal één coureur van 25 jaar of ouder beschikken. Rookie Lance Stroll is al bevestigd voor 2018 en dat betekent dat de kans vrij groot is dat ook Massa blijft.

Massa heeft het team dan ook al laten weten dat hij absoluut geen tweede keuze wil zijn.

Massa laat tenslotte nog weten dat hij nog steeds enorm gemotiveerd is.

"Ik ben ondanks alle problemen in dit seizoen blij met mijn manier van rijden. Ook hoe ik de wagen begrijp stemt me erg positief. Dat alles motiveert mij enorm."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen