© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Felipe Massa: 'Ik ben de beste optie voor Williams in 2018'

14 okt. 2017 10:40 Rik Alkema 1 reacties
Bij het team van Williams is Lance Stroll al zeker van een stoeltje, maar het tweede stoeltje is nog altijd niet bezet. Veteraan Felipe Massa bezit momenteel het stoeltje naast Stroll, maar is niet zeker van een verlenging. Onder anderen Robert Kubica en Paul di Resta strijden mee om het stoeltje, tot grote frustratie van Massa.

Felipe Massa vindt mogelijke exit onbegrijpelijk

De 36-jarige Braziliaan noemt de keuze van Williams om Kubica en di Resta te laten testen 'onbegrijpelijk'. Massa is gefrustreerd dat het team überhaupt denkt aan een andere coureur voor het stoeltje naast Stroll volgend seizoen.

"Williams weet wat ze aan mij hebben, dus het is frustrerend om te zien dat ze nu wellicht een andere weg in slaan", laat Massa weten.

"Het zou onverstandig zijn om nu het rijdersduo te veranderen. Lance ontwikkelt zich heel goed en daar heb ik ook mijn aandeel in. Als Williams kiest voor een andere coureur betalen ze uiteindelijk een hogere prijs dan wanneer ze vertrouwen in mij houden", is de Braziliaan zelfverzekerd.

Massa hekelt dan ook de keuzes van Williams, die volgens hem enkel op geld zijn gericht. 

"Onze technisch directeur Paddy Lowe weet wat het beste is voor ons team, maar ik ben bang dat hij de beslissingen niet neemt. Die worden hogerop genomen en daar gaat het vooral om geld", aldus Massa.

"Meestal zijn die beslissingen niet gunstig voor een professioneel team. Ik hoop dat Williams doorgaat zoals het nu bezig is, want dan kunnen we samen verder groeien", besluit Massa hoopvol.

De beslissing over de tweede coureur bij Williams zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort gemaakt worden. Eerst zullen Kubica en di Resta een testdag op de Hungaroring in Hongarije afwerken, om zo te bepalen wie de sterkste coureur is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen