Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Felipe Massa: 'Ik hield Max Verstappen niet bewust op'

Felipe Massa kreeg behoorlijk wat kritiek over zich heen toen hij in de laatste ronde van de race in de weg reed bij Max Verstappen. De Nederlander was op dat moment volop in gevecht met Lewis Hamilton voor de zege in de GP van Japan.

Achterblijvers speelden een bepalende rol in het duel tussen Hamilton en Verstappen. De voorsprong van de Brit verdween als sneeuw voor de zon toen hij aankwam bij Alonso en Massa. Fernando Alonso ging in de hairpin opzij voor Hamilton, maar gooide de deur dicht bij Verstappen die zo de aansluiting verloor.

Felipe Massa maakte het nog een graadje erger. De Braziliaan ging aan het einde van het rechte stuk wel opzij voor Hamilton, maar hield Verstappen de hele eerste sector op. Het gat met leider Hamilton was daarmee te groot om nog iets te proberen.

Na afloop waste Massa zijn handen in onschuld: "Het probleem was dat ik Lewis aan het einde van het rechte stuk voorbij liet. Daarna volgde de Esses. Ik reed achter Hamilton en verloor weinig tijd op hem en liet Max Verstappen na bocht zeven voorbij."

"Dat was aan het einde van de eerste sector waarin het zeer moeilijk is om iemand voorbij te laten gaan, zeker omdat ik nog in gevecht was met Alonso."

Veel van de critici vonden dat zowel Alonso als Massa opzij moesten gaan voor beide coureurs, in plaats van voor de voorste auto. De Braziliaan is het daar niet mee eens.

"Ik begrijp dat het de laatste ronde van de race was en jullie misschien een mooi gevecht wilden zien op TV. Ik reed misschien vijf bochten voor Max en toen liet ik hem voorbij."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez