Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Felipe Massa loopt tegen domme gridstraf aan

Het is tot nu toe nog niet het weekend van Felipe Massa. De Braziliaan crashte in de beginfase van de eerste vrije training al hard en is in de derde vrije training tegen een domme gridstraf aangelopen, waardoor hij vijf plaatsen straf aan zijn broek krijgt.

Daarmee ziet de zondag er niet al te rooskleuring uit voor Williams. Het team bivakkeert al het gehele weekend in de achterste regionen en door de gridstraf van Massa zal het vrijwel onmogelijk worden om punten te scoren. Massa kreeg zijn gridstraf overigens omdat hij een dubbele gele vlag negeerde. De gele vlag werd gezwaaid bij het opkomen van Kemmel Straight , omdat de Renault-motor van Daniil Kvyat er mee ophield.

Met wat geluk start Massa overigens niet als laatste, want hij is lang niet de enige met een gridstraf. Het Sauber-duo Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson ontvangen eveneens vijf plaatsen straf voor het wisselen van de versnellingsbak. Stoffel Vandoorne zal zijn thuiswedstrijd als laatste beginnen. De Belg heeft inmiddels al 65 plaatsen straf aan zijn broek hangen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"