Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Felipe Massa verdiende het wereldkampioenschap van 2008"

Tien jaar geleden werd Lewis Hamilton voor de eerste keer wereldkampioen. De toenmalig McLaren-coureur leek op het laatste moment naast de titel te grijpen, maar een inhaalmanoeuvre in de voorlaatste bocht van het jaar leverde hem alsnog het kampioenschap op. Kind van de rekening was Felipe Massa.

De Braziliaan, die eind vorig jaar zijn Formule 1-helm aan de wilgen hing, waande zich een halve minuut wereldkampioen. Doordat Hamilton middels zijn late inhaalactie een plekje goedmaakte, wist de Brit echter nipt genoeg punten te scoren om Massa van de titel af te houden.

Tien jaar later is voormalig Ferrari-baas Stefano Domenicali er nog steeds niet overheen. In een nieuwe editie van de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid komt de Italiaan aan het woord, en hij is van mening dat het wereldkampioenschap van 2008 altijd naar Massa had moeten gaan. "Felipe verdiende dat WK", kijkt Domenicali terug. "In Hongarije ging hij aan de leiding en plofte zijn motor met nog twee of drie rondjes te gaan. Vanaf dat moment had ik een onderbuikgevoel dat het geluk niet aan zijn zijde was." Massa rijdt in de seizoensafsluitende GP van Brazilië, nota bene zijn thuisrace, als eerste over de eindstreep. Hamilton ligt op dat moment zesde en lijkt zo tekort te komen voor de titel. "Iedereen in de Ferrari-box vierde een feestje, maar ik zat nog op de pitmuur en zag Hamilton op de GPS wel erg dichtbij Timo Glock komen." Hamilton haalde Glock uiteindelijk in, tot ongeloof van iedereen in het Ferrari-rood. "Ik zal maar niet herhalen wat ik destijds riep", zegt Domenicali, die erg veel respect had voor de manier waarop Massa met het verlies omging. "Ik was nadien erg onder de indruk van zijn houding."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi