© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Felipe Massa vindt Lance Stroll ondankbaar

10 aug. 2018 16:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Felipe Massa wierp zich bij Williams op als mentor voor de jonge Lance Stroll. De Canadees haalde deze winter hard uit naar de Braziliaan en zou niets van hem geleerd hebben. Een half jaar later reageert Massa voor het eerst op deze uitlatingen.

De piepjonge Lance Stroll had het erg zwaar in zijn eerste maanden in de Formule 1. Ondanks een zeer uitgebreid testprogramma, betaald door zijn vader op afgehuurde circuits, stond de Canadees geregeld in de bandenstapels. Massa wierp zich bij Williams op als leermeester, maar Stroll verklaarde na het seizoen dat hij niets gehad had aan zijn teamgenoot. Dit tot verbijstering van Massa.

"Ik heb erg veel voor Lance gedaan. Toen ik hem voor het eerst ontmoette was hij zeven jaar oud. Ik vond het leuk om zijn teamgenoot te zijn en hem te helpen. Lance had moeite om snelheid te vinden toen hij in de Formule 1 aankwam, zijn auto te doorgronden of de banden werkend te krijgen. Dit kwam omdat hij pas 18 jaar was", laat Massa weten tijdens het televisieprogramma Bial.

"Ik was heel close met hem, gaf hem veel advies en hielp hem met veel dingen. Deze hulp heb ik een andere coureur nog nooit zien geven. Zelfs mijn mentor, Michael Schumacher, heeft niet gedaan wat ik voor Lance deed. Toen ik zijn negatieve uitlatingen over mij las was ik van streek. Ze komen niet overeen met hoe ik het zie, maar dat is prima."

Massa herhaalt zijn woorden van deze winter. Destijds sprak hij zijn afkeur uit voor de rijderskeuze van Williams, dat niet met hem doorging, of koos voor Robert Kubica, maar koos voor het geld. "Stroll legden ze vast vanwege het geld en na mijn vertrek contracteerden ze nog een coureur voor het geld. Williams heeft niet de best beschikbare rijder vastgelegd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen