Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Felle regenbuien verwacht voor GP van Rusland

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Rusland. Er worden gedurende het weekend felle regenbuien verwacht.

De F1 coureurs krijgen tijdens het GP-weekend in Rusland te maken met regen. Zaterdag trekken felle buien vanaf de Zwarte Zee over Sotsji. Zondag neemt de kans op regen echter sterk af en breekt de zon door. De omstandigheden tijdens de kwalificatie zullen dus flink verschillen van de condities tijdens de race. Ook tijdens de eerste vrij trainingen op vrijdagochtend en vrijdagmiddag bestaat er al een kans op regen in het Olympisch Park van Sotsji. De weermodellen berekenen vooral in de bergen landinwaarts enkele buien, maar ook aan de kust van de Zwarte Zee is een bui mogelijk. De kans op regen ligt tijdens de trainingen rond de 30%. Verder is het bewolkt en staat er een zwakke zuidenwind. Die voert warme lucht aan: het wordt ’s middags ongeveer 24 graden.

Zaterdagochtend trekken felle buien afkomstig vanaf de Zwarte Zee over het Formule-1-terrein. Er valt zo’n 10 tot 20 mm regen. Bij de felste buien kan ook onweer en hagel voorkomen. Ook ’s middags tijdens de kwalificatie zijn nog buien mogelijk, maar ze worden geleidelijk minder zwaar. Zaterdagavond trekken de regenbuien zuidoostwaarts weg en klaart het op. Zondag overdag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Bij een zwakke zuidenwind wordt het een graad of 22. Luister hieronder naar de nieuwste RacingNews365 podcast, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruit blikken op de Grand Prix van Rusland die komend weekend verreden wordt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"