Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Felle Verstappen haalt uit na ontslag Masi: "Dit is echt onacceptabel"

Max Verstappen heeft zich stevig uitgesproken over de veranderingen die de FIA heeft doorgevoerd. De Nederlander vindt het onbegrijpelijk dat Michael Masi is geslachtofferd.

Verstappen RB18
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen werd tijdens de donderdag van de testweek in Barcelona ten overstaan van onder meer RacingNews365 gevraagd naar het feit dat Michael Masi niet meer op de stoel van de F1-wedstrijdleider zit. De FIA besloot twee nieuwe wedstrijdleiders aan te stellen, na de controversiële beslissingen van Masi tijdens de GP van Abu Dhabi.

Verstappen komt meteen fel uit de hoek. Vaak is hij een man van weinig woorden, maar de Red Bull-coureur begint nu meteen een uitgebreide monoloog. "Het is niet correct. Iedereen probeert altijd zijn best te doen en iedereen kan altijd hulp gebruiken. Als coureurs hebben wij ook een heel team achter ons om onszelf te bewijzen. Voor mij is het enorm oneerlijk wat er gebeurd is met Michael. Hij is gewoon onder de bus gegooid."

Teambazen speelden een rol

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi waren Toto Wolff maar ook Jonathan Wheatley van Red Bull veelvuldig bezig om de wedstrijdleider te beïnvloeden. Verstappen snapt niet dat dat überhaupt mogelijk was en veroordeelt dat ten strengste.

"Er wordt natuurlijk veel gepraat over wat er gebeurd is in Abu Dhabi, maar kan je je voorstellen dat een scheidsrechter in een andere sport constant een coach in zijn oor heeft schreeuwen: 'gele kaart, rode kaart, geen overtreding'? Dan is het onmogelijk om een beslissing te nemen."

"Dat is al fout, dat F1 dat toestond. Het is verkeerd dat dat mogelijk was. Het moet Michael zijn die de beslissingen maakt, in zijn eentje, zonder dat er mensen in zijn oren schreeuwen. Het is onacceptabel dat dat werd toegestaan. Dat ze hem nu ontslaan op zo'n manier, is eveneens onacceptabel. Dat vind ik echt ongelooflijk."

Verstappen heeft medelijden met Masi

Verstappen was het misschien niet altijd eens met de beslissingen van Masi, maar de Red Bull-man vond de Australiër van de FIA wel gewoon een goede opvolger van Charlie Whiting, die in 2019 plots het lieven liet.

"Ik voel met Michael mee, want hij was een goede en capabele wedstrijdleider. Ik heb niets tegen de nieuwe wedstrijdleiders hoor, die zijn ook heel capabel en heel goed, maar persoonlijk vind ik het heel jammer voor Michael. Ik heb hem ook een berichtje gestuurd."

Masi had meer tijd nodig

Volgens Verstappen was het niet raar dat Masi zo nu en dan misschien nog een fout maakte. Hij was immers niet de meest ervaren wedstrijdleider. Om hem dan nu te ontslaan, is niet netjes, en Max hoopt dat Masi een goed leven tegemoet gaat.

"Het was niet de juiste beslissing. Als Michael iemand naast zich had gehad... het was heel lastig om na het overlijden van Charlie de taken over te nemen. Charlie had zo veel ervaring, maar ook veel help van de mensen om hem heen."

"Iedereen heeft ervaring nodig", vervolgt de regerend wereldkampioen. "Als ik terugkijk naar mezelf toen ik net in de sport kwam, dan ben ik nu zó veel verder. Voor Michael zou hetzelfde gelden denk ik, dus om hem dan meteen te ontslaan is in mijn ogen niet de juiste beslissing. Ik wens hem het allerbeste en ik hoop dat het beter is dan het zijn van een wedstrijdleider in F1."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez