Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso betaalt hoge prijs voor zijn blufpoker'

Al jaren droomt Fernando Alonso van derde wereldtitel in de Formule 1, maar de kans daarop is nihil. De topteams zitten niet langer te wachten op de diensten van de Spanjaard en McLaren komt niet verder dan de subtop. Alonso heeft zijn eigen glazen ingegooid vindt Jacques Villeneuve.

Eind 2014 verbrak Alonso zijn contract met Ferrari. Op die manier kon hij de overstap maken naar McLaren om onderdeel uit te maken van het Honda-project. Het werd een deceptie. "Fernando kan niet boos zijn op de wereld, want hij besloot zelf om Ferrari te verlaten. Het was zijn eigen keuze om te verkassen naar McLaren omdat hij geloofde in Honda. Hij dat dat Honda zou schitteren als in de tijd van Senna." "Alonso dacht ook dat er wel een plaatsje vrij zou komen bij Mercedes. Met zijn keuze riskeerde hij alles. Zijn gedachte was om een jaar ergens te rijden en dan een vrij stoeltje te claimen. Hij verscheurde zijn contract en gooide zijn relatie met Ferrari weg in de hoop wat beters te vinden. Het ging hem niet goed af."

"Het is alsof je poker speelt en een slechte hand hebt. Hij blufte en het ging mis en daar betaalt hij nu de prijs voor. Hij kan niet boos zijn op anderen", laat Vileneuve aan Movistar + weten. Bij Ferrari, Red Bull en Mercedes lopen diverse contracten eind 2018 af, maar geen van de teams toont interesse in de diensten van Alonso. Zijn gedrag in het verleden zorgt ervoor dat hij bij Ferrari niet welkom is. Red Bull en Mercedes zien meer in andere coureurs die de toekomst hebben.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi