Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: 'De 24 uur van Daytona maakt mij een betere coureur'

In het weekend van 27 en 28 januari gaat Formule 1-coureur Fernando Alonso beginnen aan zijn volgende avontuur: de 24 uur van Daytona. Nadat de Spanjaard eerder al deelnam aan de Indy500, gaat hij nu zijn tweede legendarische wedstrijd rijden. Dit weekend staan de eerste voorbereidingen op het programma.

Over een kleine vier weken stapt Fernando Alonso in de Ligier JSP2017 van United Autosports. Komend weekend zal hij zijn eerste rondjes al draaien in de wagen, in de aanloop naar de 24 uur van Daytona. "Het is een waar genoegen om weer terug te keren in Amerika" , zegt Alonso over zijn tweede Amerikaanse avontuur in korte tijd. "Ik heb straks binnen het jaar tweede legendarische wedstrijden gereden. Dat voelt fantastisch" , aldus een blije Alonso.

Komend weekend gaat Alonso met zijn teamgenoten voor het eerst racesimulaties doen. Het zal dan voor het eerst zijn dat de Formule 1-ster een auto moet delen met andere coureurs. "Ik kijk er erg naar uit om uit mijn comfortzone te stappen. Ik daag mezelf graag uit en de 24 uur van Daytona maakt mij uiteindelijk een betere coureur" , licht Alonso zijn keuze voor de langeafstandrace toe. Alonso kan dan ook niet wachten om deel te nemen aan de wedstrijd eind januari. "Ik heb de afgelopen weken een aantal wedstrijden teruggekeken en ik kan niet meer wachten om in te stappen!" , besluit Alonso enthousiast.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'