Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: 'Deze auto is net een raket!'

Formule 1 coureur Fernando Alonso heeft al in heel wat auto's gereden tijdens zijn imposante carrière. Desondanks was de Spanjaard nog zeer onder de indruk van de Toyota waarmee hij deel gaat nemen aan de 24 uur van Le Mans.

Het team van Toyota presenteerde de 2018 bolide, de Toyota TS050 Hybrid, waarmee het deel gaat nemen aan het World Endurance Championship (WEC). Fernando Alonso is een van de drie coureurs die tijdens het seizoen de nr.8 bolide van het team gaat besturen. De tweevoudig wereldkampioen F1 maakt zijn debuut in het WEC en de 24 uur van Le Mans.

Alonso maakte recent kennis met de auto tijdens een test op het circuit van Aragon. Fernando toonde zich zeer onder de indruk. "De auto is verbluffend goed. Het is echt een speciale machine. De combinatie van vierwielaandrijving en de turbo van het hybride systeem maakt dat hij als een raket accelereert." "Bij het uitkomen van de bochten word je in je stoel gedrukt en zijn je ogen wijd open. Iedere coureur moet dit gevoel eens ervaren!" "Ik kan niet wachten op Le Mans, maar voor dat grote evenement moet ik nog wel wat tests doen om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Je moet respect hebben voor die race en dat is wat ik heb."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen