© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'Gridstraf in Engeland was een bewuste keuze'

25 jul. 2017 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook tijdens de GP van Groot-Brittannië stond Fernando Alonso op de laatste startrij. Niet zozeer vanwege een slechte kwalificatie maar doordat het team en de rijder een bewuste keuze maakten. Door het incasseren van de vele gridstraffen tijdens de vorige GP, gaat het team voor een top klassering tijdens de GP van Hongarije.

Gridstraf in Engeland moet punten opleveren in Hongarije

Fernando Alonso liep al vroeg in het raceweekend op Silverstone een gridstraf van vijf plaatsen op vanwege een nieuwe batterij. Met het oog op de Formule 1 race in Hongarije besloot McLaren vervolgens om zowel de motor als de turbo als de MGU-H en de MGU-K specificatie te vervangen. Gevolg: een gridstraf van in totaal 30 plaatsen.

Aan Autosport verklapt Alonso dat deze wijzigingen bewust werden doorgevoerd op Silverstone.

"Op Silverstone hebben we enkele belangrijke beslissingen genomen wat betreft het incasseren van gridstraffen. Dit alles met het oog op de race in Hongarije. Hopelijk betaalt zich dat nu uit en brengen we ons in de best mogelijke positie om dit weekend punten te scoren!"

Doordat op de Hungaroring het motorvermogen van ondergeschikt belang is, verwacht Alonso dat McLaren weleens goed voor de dag kan komen.

"Op papier is de Hungaroring onze beste kans dit jaar op punten. Het is een vrij kort circuit met veel bochten. Hierdoor draait niet alles om het motorvermogen en moeten de coureurs het meer van de mogelijkheden van het chassis hebben om het beste uit een rondje te halen."

Volgens Alonso is er met het chassis van de McLaren niks mis mee. Op dit moment staat McLaren nog maar op twee punten dankzij de negende plaats van de Spanjaard in Baku.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen