Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso haalt uit naar Honda en waarschuwt Toro Rosso

Fernando Alonso eindigde de GP van Brazilië op een nette achtste plaats, maar na afloop was de Spanjaard allerminst te spreken over zijn krachtbron. Alonso hobbelde de gehele wedstrijd achter Felipe Massa aan, omdat hij er op het rechte stuk maar niet voorbij kwam.

Dat hij de gehele wedstrijd achter de Williams van Felipe Massa aanreed vond Alonso dan ook frustrerend. Volgens de Spanjaard had er meer ingezeten, als er geen Honda achterin de McLaren lag. "We hadden echt een fantastische auto, maar konden helaas niet inhalen" , is de ontnuchterende conclusie van Alonso na afloop van de GP van Brazilië. "Het is verbijsterend om te zien hoeveel vermogen we tekort komen. Soms zat ik heel dicht achter Massa bij het opkomen van het rechte stuk, maar liep hij nog weg van me terwijl ik DRS had."

Volgend jaar rijdt McLaren met Renault-motoren en liggen de Honda-motoren achterin bij Toro Rosso. Alonso heeft daarom nu al medelijden met Toro Rosso. "Dat Honda nog steeds zoveel vermogen mist, is zorgwekkend voor Toro Rosso. Het is een klein wonder dat we nog wagens achter ons hebben gehouden vandaag" , vervolgt Alonso cynisch. Ondanks de Honda-motor was Alonso toch blij met zijn resultaat tijdens de GP van Brazilië. "Ook al is het zonde dat we zoveel snelheid tekort komen, het was toch een van de beste weekenden voor ons tot nu toe" , besluit Alonso positief.

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen