© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso haalt uit naar Honda en waarschuwt Toro Rosso

13 nov. 2017 08:20 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso eindigde de GP van Brazilië op een nette achtste plaats, maar na afloop was de Spanjaard allerminst te spreken over zijn krachtbron. Alonso hobbelde de gehele wedstrijd achter Felipe Massa aan, omdat hij er op het rechte stuk maar niet voorbij kwam.

Alonso laakt gebrek aan vermogen van Honda-motor

Dat hij de gehele wedstrijd achter de Williams van Felipe Massa aanreed vond Alonso dan ook frustrerend. Volgens de Spanjaard had er meer ingezeten, als er geen Honda achterin de McLaren lag.

"We hadden echt een fantastische auto, maar konden helaas niet inhalen", is de ontnuchterende conclusie van Alonso na afloop van de GP van Brazilië.

"Het is verbijsterend om te zien hoeveel vermogen we tekort komen. Soms zat ik heel dicht achter Massa bij het opkomen van het rechte stuk, maar liep hij nog weg van me terwijl ik DRS had."

Volgend jaar rijdt McLaren met Renault-motoren en liggen de Honda-motoren achterin bij Toro Rosso. Alonso heeft daarom nu al medelijden met Toro Rosso.

"Dat Honda nog steeds zoveel vermogen mist, is zorgwekkend voor Toro Rosso. Het is een klein wonder dat we nog wagens achter ons hebben gehouden vandaag", vervolgt Alonso cynisch.

Ondanks de Honda-motor was Alonso toch blij met zijn resultaat tijdens de GP van Brazilië.

"Ook al is het zonde dat we zoveel snelheid tekort komen, het was toch een van de beste weekenden voor ons tot nu toe", besluit Alonso positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen