Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso had Formule 1 bijna vaarwel gezegd

Fernando Alonso heeft gezegd dat de Formule 1 verlaten een mogelijkheid was na een slecht seizoen bij McLaren-Honda. De Spanjaard wilde de sport echter niet verlaten na een teleurstellend seizoen.

In 2017 liep het contract van de Spanjaard af. In het begin van dat seizoen hij was niet over te halen om nog een jaar te blijven. Maar na de beslissing van het team om met Renault in zee te gaan, wilde Alonso wel. Alonso legt tegenover F1 Racing Magazine uit: "Dit was niet het goede moment om uit de sport te stappen. Niet nu, na al die slechte resultaten. Ik zou mijn hele leven met spijt terug gaan kijken op die beslissing."

Ondanks een nieuwe moeizame winter, is Alonso optimistisch: "McLaren kan vanaf de negende plek naar een standaard Q3-positie en mee gaan dingen om podiumplaatsen. Toen Renault kwam, hebben we gezegd dat het goed is dat McLaren mee gaat doen in de top 5 en af en toe moet kunnen vechten om een podium." De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 heeft na 2018 een onzekere toekomst. Wel is zeker dat hij dit seizoen in de McLaren-Renault zit en een volledig programma in het World Endurance Championship afwerkt, inclusief de 24 uur van Le Mans.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden