© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso had Formule 1 bijna vaarwel gezegd

13 mrt. 13:15 Koen Bakker 0 reacties
Fernando Alonso heeft gezegd dat de Formule 1 verlaten een mogelijkheid was na een slecht seizoen bij McLaren-Honda. De Spanjaard wilde de sport echter niet verlaten na een teleurstellend seizoen.

Fernando Alonso was bijna niet meer begonnen aan het seizoen 2018

In 2017 liep het contract van de Spanjaard af. In het begin van dat seizoen hij was niet over te halen om nog een jaar te blijven. Maar na de beslissing van het team om met Renault in zee te gaan, wilde Alonso wel.

Alonso legt tegenover F1 Racing Magazine uit: "Dit was niet het goede moment om uit de sport te stappen. Niet nu, na al die slechte resultaten. Ik zou mijn hele leven met spijt terug gaan kijken op die beslissing." 

Ondanks een nieuwe moeizame winter, is Alonso optimistisch: "McLaren kan vanaf de negende plek naar een standaard Q3-positie en mee gaan dingen om podiumplaatsen. Toen Renault kwam, hebben we gezegd dat het goed is dat McLaren mee gaat doen in de top 5 en af en toe moet kunnen vechten om een podium."

De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 heeft na 2018 een onzekere toekomst. Wel is zeker dat hij dit seizoen in de McLaren-Renault zit en een volledig programma in het World Endurance Championship afwerkt, inclusief de 24 uur van Le Mans.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen