Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso heeft dezelfde racementaliteit als Michael Schumacher'

Voor zowel McLaren als Fernando Alonso wordt 2018 het seizoen van de waarheid. Vecht McLaren zich weer een weg naar voren én lukt het Fernando Alonso om zich te meten met mannen als Hamilton, Vettel en Verstappen?

Fernando Alonso heeft nog steeds het volste vertrouwen in zijn eigen kunnen en wil dit dan ook dolgraag demonstreren. Hiervoor moet hij natuurlijk wel beschikken over een auto waarmee hij niet alleen de race uitrijdt maar waarmee hij ook de power heeft om voor het podium te kunnen gaan. Aan zijn instelling ligt het volgens zijn teambaas Zak Brown in ieder geval niet. In gesprek met Express plaats Brown zijn coureur in hetzelfde rijtje als grootheden als Michael Schumacher en Ayrton Senna. Volgens hem draait bij Alonso alles om het racen.

"Als ik in het weekend met Fernando via whatsapp spreek dan gaat het niet over wat hij met zijn vrienden gaat doen maar gaat het alleen maar om het racen. Dat maakt hem ook zo anders dan andere coureurs. Als je naar de grootste Formule 1 coureurs kijkt, dan heeft hij dat met ze gemeen." "Fernando is een ongelofelijke snelle coureur maar daar zijn er meerdere van. Zijn voorbereiding en de manier hoe hij zich aanpast en volledig focust op zijn werk maakt hem bijzonder. Toen hij bijvoorbeeld deelnam aan de Indy 500 had hij een heel plan hoe hij zich ging voorbereiden op deze race. 'Dit moet ik doen op dag 1, dit op dag 2 enz.'" "Hij weet precies waar hij naar toe wil werken en gaat daar dan helemaal voor. Net zoals Schumacher en Senna in hun tijd."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'