© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Fernando Alonso heeft dezelfde racementaliteit als Michael Schumacher'

01 feb. 2018 09:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor zowel McLaren als Fernando Alonso wordt 2018 het seizoen van de waarheid. Vecht McLaren zich weer een weg naar voren én lukt het Fernando Alonso om zich te meten met mannen als Hamilton, Vettel en Verstappen?

McLaren teambaas vol lof over Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft nog steeds het volste vertrouwen in zijn eigen kunnen en wil dit dan ook dolgraag demonstreren. Hiervoor moet hij natuurlijk wel beschikken over een auto waarmee hij niet alleen de race uitrijdt maar waarmee hij ook de power heeft om voor het podium te kunnen gaan.

Aan zijn instelling ligt het volgens zijn teambaas Zak Brown in ieder geval niet. In gesprek met Express plaats Brown zijn coureur in hetzelfde rijtje als grootheden als Michael Schumacher en Ayrton Senna.

Volgens hem draait bij Alonso alles om het racen.

"Als ik in het weekend met Fernando via whatsapp spreek dan gaat het niet over wat hij met zijn vrienden gaat doen maar gaat het alleen maar om het racen. Dat maakt hem ook zo anders dan andere coureurs. Als je naar de grootste Formule 1 coureurs kijkt, dan heeft hij dat met ze gemeen."

"Fernando is een ongelofelijke snelle coureur maar daar zijn er meerdere van. Zijn voorbereiding en de manier hoe hij zich aanpast en volledig focust op zijn werk maakt hem bijzonder. Toen hij bijvoorbeeld deelnam aan de Indy 500 had hij een heel plan hoe hij zich ging voorbereiden op deze race. 'Dit moet ik doen op dag 1, dit op dag 2 enz.'"

"Hij weet precies waar hij naar toe wil werken en gaat daar dan helemaal voor. Net zoals Schumacher en Senna in hun tijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen