© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso heeft eerste gridstraf van het weekend alweer te pakken

14 jul. 2017 09:55 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso begint met een valse start aan de Grand Prix van Engeland. De Spanjaard zou eigenlijk in Oostenrijk met de 'Spec 3-motor' van Honda gaan rijden, maar door problemen met de MGU-H ging dat feest niet door. Dit weekend wordt de motor wel gebruikt, maar dat betekent automatisch ook dat er een nieuwe motor in wordt gehangen, wat resulteert in vijf plaatsen gridstraf.

Fernando Alonso krijgt vijf plaatsen gridstraf voor wisselen motor

De grote vraag blijft wanneer het geduld van Fernando Alonso op is, nu de situatie bij McLaren-Honda van kwaad tot erger gaat. Waar bijna alle teams aardig op schema liggen qua gebruikte onderdelen voor de motor, steken Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne er ruimschoots bovenuit. 

Op het gebied van de turbo charger is de situatie zeer schrijnend. Waar bijna alle coureurs twee of drie, van de toegestane vier, turbo chargers hebben gebruikt tot nu toe, hebben beide McLaren-coureurs er nu al zeven gebruikt. Het lijkt daarom ook onvermijdelijk dat de beide coureurs in de loop van het seizoen nog een berg gridstraffen zullen krijgen.

Positief nieuws is dat Alonso dit weekend wel de nieuwe 'Spec 3-motor' kan gaan gebruiken, al moet hij daarvoor wel minimaal vijf plaatsen straf incasseren vanwege het vervangen van de energie opslag.

Honda en Alonso kunnen ervoor kiezen om in Engeland meer straffen te pakken, aangezien het circuit van Silverstone hoogstwaarschijnlijk niet de grootste vriend van het team zal zijn. Voordeel van die tactiek is dat Alonso op de bochtige Hungaroring in Hongarije, waar het team beter uit de verf komt, dan wel 'strafloos' kan rijden.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen