© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'Ik parkeerde mijn auto niet zonder reden in de pits'

01 sep. 2017 07:45 Rik Alkema 0 reacties
Na de Grand Prix van België, die voor Fernando Alonso teleurstellend verliep, kwam Honda met het opvallende nieuws dat de Spanjaard zijn auto in de garage had geparkeerd zonder dat er iets duidelijk mis was met zijn motor. Daardoor leek het alsof Alonso er helemaal klaar mee was in België, maar niets is minder waar volgens de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso weerspreekt beschuldigingen na uitvalbeurt Spa

Fernando Alonso is ondanks zijn benarde positie namelijk nog altijd zeer gemotiveerd. "De verhalen over een uitvalbeurt zonder reden verbaasde mij zeer", zei Fernando Alonso voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix.

"Ik ben al drie jaar aan het zwoegen om in deze auto door Q1 te komen en punten te scoren. Ik wilde vorig jaar in Bahrein zelfs racen met een gebroken rib. Mensen lijken wel te zijn vergeten dat ik hier ben om te racen", gaf Alonso een sneer naar zijn criticasters.

In Monza gaat McLaren de motor uit Spa nogmaals gebruiken, om te kijken of de motor nog voldoende functioneert. Daarnaast zal Alonso de beschikking krijgen over een vernieuwde motor, wat wel weer een gridstraf zal betekenen.

"Tijdens de tweede vrije training zetten we de motor uit Spa erin. Als hij het houdt, dan blijft hij in de componentenpool zitten en kunnen we hem wellicht nog eens gebruiken", zei Alonso over zijn 'kapotte' motor uit België.

"Daarnaast zullen we een geüpgraded motor gebruiken, in ieder geval tijdens de eerste vrije training. Volgens mij is dat de spec 3.7. We weten echter nog niet of we hem ook in de race gaan gebruiken, maar een gridstraf is onvermijdelijk", besloot Alonso tijdens zijn perspraatje op het circuit van Monza.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen