© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso incasseert 35 plaatsen gridstraf

07 okt. 2017 06:24 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso moet voor de zoveelste keer dit jaar een gridstraf incasseren. Ook in Japan zal de Spanjaard achteraan starten, aangezien het team meerdere motoronderdelen heeft moeten vervangen. Daardoor krijgt Alonso een gridstraf van maar liefst 35 plaatsen.

Opnieuw flinke gridstraf voor Alonso

Het is niet nieuw voor Alonso, maar na de GP van Japan zal hij blij zijn dat McLaren volgend jaar met Renault in zee gaat. De huidige Honda-motor is namelijk alweer aan vervanging toe, waardoor Alonso 35 plaatsen teruggezet gaat worden op de startgrid.

Het team heeft zo'n beetje alle onderdelen moeten vervangen, waardoor de teller snel oploopt. Van sommigen onderdelen gebruikt McLaren nu al het tiende onderdeel, terwijl er maximaal vier zijn toegestaan.

Daarmee zit Alonso momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Sinds de zomerstop heeft de Spanjaard geen punt meer gescoord, terwijl zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne twee keer achter elkaar zevende werd.

Daardoor staat Vandoorne nu zelfs boven Alonso in het kampioenschap, wat de tweevoudig wereldkampioen graag anders ziet.

Fernando Alonso is de derde coureur met een gridstraf dit weekend. Eerder ontving Carlos Sainz al een gridstraf van 20 plaatsen, terwijl Valtteri Bottas 5 plaatsen straf krijgt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen