Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso incasseert 35 plaatsen gridstraf

Fernando Alonso moet voor de zoveelste keer dit jaar een gridstraf incasseren. Ook in Japan zal de Spanjaard achteraan starten, aangezien het team meerdere motoronderdelen heeft moeten vervangen. Daardoor krijgt Alonso een gridstraf van maar liefst 35 plaatsen.

Het is niet nieuw voor Alonso, maar na de GP van Japan zal hij blij zijn dat McLaren volgend jaar met Renault in zee gaat. De huidige Honda-motor is namelijk alweer aan vervanging toe, waardoor Alonso 35 plaatsen teruggezet gaat worden op de startgrid. Het team heeft zo'n beetje alle onderdelen moeten vervangen, waardoor de teller snel oploopt. Van sommigen onderdelen gebruikt McLaren nu al het tiende onderdeel, terwijl er maximaal vier zijn toegestaan.

Daarmee zit Alonso momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Sinds de zomerstop heeft de Spanjaard geen punt meer gescoord, terwijl zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne twee keer achter elkaar zevende werd. Daardoor staat Vandoorne nu zelfs boven Alonso in het kampioenschap, wat de tweevoudig wereldkampioen graag anders ziet. Fernando Alonso is de derde coureur met een gridstraf dit weekend. Eerder ontving Carlos Sainz al een gridstraf van 20 plaatsen, terwijl Valtteri Bottas 5 plaatsen straf krijgt.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden