Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso is niet gelukkig in de Formule 1'

Na een aantal moeizame jaren moest 2018 het seizoen worden waarin Fernando Alonso weer zou strijden voor podiumplaatsen. Na zes races staat Alonso er wel beter voor dan afgelopen jaar, maar is het gat met de concurrentie nog steeds enorm.

Dat Alonso openstaat voor andere raceklassen werd vorig jaar al duidelijk toen hij de GP van Monaco liet schieten om deel te nemen aan de Indy500. Ook dit jaar liet Alonso zich na afloop van de GP van Monaco opnieuw positief uit over de Indy500. Via Twitter liet hij namelijk weten: "Klaar om te genieten van de mooiste race van het jaar!" Voormalig Formule 1 coureur Martin Brundle heeft het idee dat de dagen van Alonso in de Formule 1 zijn geteld. "Ik heb met Alonso in Monaco gesproken en heb sterk de indruk dat hij niet meer verder wil in de Formule 1."

Rallycoureur Carlos Sainz sr laat tegenover Speedweek los dat hij vermoedt dat Alonso zich op andere zaken gaat richten. "Hij zit in een fase waarin hij wil vechten voor de zeges en podiumplaatsen. Het is duidelijk dat hij niet gelukkig is. Fernando heeft zoveel gewonnen en is zelfs tweevoudig wereldkampioen. Juist op zijn leeftijd en met zijn karakter komt het hard aan als je niet vooraan kunt strijden." "Dit jaar is de situatie bij McLaren iets beter en ik hoop dat het nog beter wordt. Ik denk alleen dat hijzelf meer van dit jaar had verwacht."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024