© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso krijgt waarschuwing voor negeren blauwe vlaggen

08 okt. 2017 12:05 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso is ontsnapt aan een straf nadat hij voor de tweede keer in twee wedstrijden blauw vlaggen heeft genegeerd. Negeerde hij in Maleisië de blauwe vlaggen voor Sebastian Vettel, in Japan deed hij hetzelfde bij Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Geen straf voor Alonso na ophouden Max Verstappen

In de laatste ronden van de GP van Japan streden Lewis Hamilton en Max Verstappen om de overwinning, toen ze het vechtende duo Fernando Alonso en Felipe Massa tegenkwamen. Dat zorgde ervoor dat Hamilton veel tijd verloor ten opzichte van Verstappen en daarna verloor Verstappen veel tijd achter Alonso.

Daarmee herhaalde Alonso zijn actie van vorige week, toen hij precies hetzelfde deed bij Sebastian Vettel, die in gevecht was met Daniel Ricciardo voor de derde positie.

Volgens de wedstrijdleiding heeft Fernando Alonso Verstappen en Hamilton de mogelijkheid gelaten om te passeren, binnen de daarvoor bestemde periode. Het had echter wel sneller gekund en daarom krijgt de Spanjaard wel een waarschuwing van de wedstrijdleiding. Ook krijgt Alonso twee strafpunten bijgeschreven op zijn licentie. 

Zelf was de Spanjaard zich van geen kwaad bewust. "De leiders in de wedstrijd zijn gefinisht in de volgorde waarin ze me inhaalden. Ik heb dus geen invloed gehad op de einduitslag, maar ik zal me volgende keer beter proberen te gedragen", zei hij cynisch.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen