Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso krijgt waarschuwing voor negeren blauwe vlaggen

Fernando Alonso is ontsnapt aan een straf nadat hij voor de tweede keer in twee wedstrijden blauw vlaggen heeft genegeerd. Negeerde hij in Maleisië de blauwe vlaggen voor Sebastian Vettel, in Japan deed hij hetzelfde bij Max Verstappen en Lewis Hamilton.

In de laatste ronden van de GP van Japan streden Lewis Hamilton en Max Verstappen om de overwinning, toen ze het vechtende duo Fernando Alonso en Felipe Massa tegenkwamen. Dat zorgde ervoor dat Hamilton veel tijd verloor ten opzichte van Verstappen en daarna verloor Verstappen veel tijd achter Alonso. Daarmee herhaalde Alonso zijn actie van vorige week, toen hij precies hetzelfde deed bij Sebastian Vettel, die in gevecht was met Daniel Ricciardo voor de derde positie.

Volgens de wedstrijdleiding heeft Fernando Alonso Verstappen en Hamilton de mogelijkheid gelaten om te passeren, binnen de daarvoor bestemde periode. Het had echter wel sneller gekund en daarom krijgt de Spanjaard wel een waarschuwing van de wedstrijdleiding. Ook krijgt Alonso twee strafpunten bijgeschreven op zijn licentie. Zelf was de Spanjaard zich van geen kwaad bewust. "De leiders in de wedstrijd zijn gefinisht in de volgorde waarin ze me inhaalden. Ik heb dus geen invloed gehad op de einduitslag, maar ik zal me volgende keer beter proberen te gedragen" , zei hij cynisch.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'