© McLaren F!

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: ‘McLaren heeft de beste auto in Mexico’

29 okt. 2017 09:15 Rik Alkema 0 reacties
Door een gridstraf reden zowel Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne alleen in Q1, maar eerstgenoemde is er van overtuigd dat McLaren de beste auto had tijdens de kwalificatie in Mexico. Door de gridstraffen wordt het echter toch lastig om punten te gaan halen.

Fernando Alonso is overtuigd van kwaliteiten McLaren

Dat de McLaren over genoeg snelheid beschikt liet Fernando Alonso wel zien in Q1, de enige sessie die hij reed. Hij zette zijn bolide op P5 neer, op iets meer dan twee tienden van een seconde van de snelste tijd. Daarnaast zette hij ook nog de snelste tijd neer in de tweede sector.

“We hadden vandaag de beste auto”, stelt Alonso dan ook vol zelfvertrouwen na de kwalificatie voor de GP van Mexico.

“De auto was echt geweldig. Hij liep heerlijk door de bochten en je kon er precies mee doen wat je wilde. Dat stelt je in staat om het beste uit jezelf te halen”, vervolgt Alonso.

De progressie die McLaren boekt de afgelopen weken is volgens Alonso enkel afkomstig van het chassis, aangezien de motor nog steeds vrij dramatisch is.

“De motor is nog steeds hetzelfde, dus alle verbeteringen komen puur van het chassis. Vooral op aerodynamisch gebied hebben we grote sprongen gemaakt.”

Morgen starten Alonso en Vandoorne echter achteraan, omdat ze beiden een forse gridstraf moeten incasseren. Punten zitten er dan ook niet in volgens Alonso, ondanks het feit dat McLaren ‘de beste auto’ heeft.

“Helaas moeten we achteraan starten morgen. Punten zitten er dus niet in, aangezien we niet in kunnen halen op het rechte stuk”, refereert Alonso aan de (te) lage topsnelheid van de McLaren-Honda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen