Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: ‘McLaren heeft de beste auto in Mexico’

Door een gridstraf reden zowel Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne alleen in Q1, maar eerstgenoemde is er van overtuigd dat McLaren de beste auto had tijdens de kwalificatie in Mexico. Door de gridstraffen wordt het echter toch lastig om punten te gaan halen.

Dat de McLaren over genoeg snelheid beschikt liet Fernando Alonso wel zien in Q1, de enige sessie die hij reed. Hij zette zijn bolide op P5 neer, op iets meer dan twee tienden van een seconde van de snelste tijd. Daarnaast zette hij ook nog de snelste tijd neer in de tweede sector. “We hadden vandaag de beste auto” , stelt Alonso dan ook vol zelfvertrouwen na de kwalificatie voor de GP van Mexico. “De auto was echt geweldig. Hij liep heerlijk door de bochten en je kon er precies mee doen wat je wilde. Dat stelt je in staat om het beste uit jezelf te halen” , vervolgt Alonso.

De progressie die McLaren boekt de afgelopen weken is volgens Alonso enkel afkomstig van het chassis, aangezien de motor nog steeds vrij dramatisch is. “De motor is nog steeds hetzelfde, dus alle verbeteringen komen puur van het chassis. Vooral op aerodynamisch gebied hebben we grote sprongen gemaakt.” Morgen starten Alonso en Vandoorne echter achteraan, omdat ze beiden een forse gridstraf moeten incasseren. Punten zitten er dan ook niet in volgens Alonso, ondanks het feit dat McLaren ‘de beste auto’ heeft. “Helaas moeten we achteraan starten morgen. Punten zitten er dus niet in, aangezien we niet in kunnen halen op het rechte stuk” , refereert Alonso aan de (te) lage topsnelheid van de McLaren-Honda.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen