© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'McLaren moet snel beslissen over motoren'

17 jul. 2017 09:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Fernando Alonso zag opnieuw de finishvlag niet tijdens een Formule 1 race. Tijdens de GP van Engeland viel de Spanjaard met een kapotte brandstofpomp al vroeg in de race uit. Alonso wil dan ook dat zijn team snel een beslissing maakt over de toekomst zodat ook Alonso zijn beslissing kan maken.

Fernando Alonso wil snel duidelijkheid van McLaren over motorleverancier

De problemen van McLaren zijn duidelijk. Het team werkt al drie jaar samen met motorleverancier Honda maar de Japanse leverancier slaagt er nog steeds niet in om een competitieve motor af te leveren.

Voor Alonso begint de tijd echter te dringen. Zijn contract loopt aan het einde van het huidige Formule 1 seizoen af en de Spanjaard wil dan ook weten waar hij aan toe is. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat hij alleen bij McLaren blijft als hij de beschikking heeft over een competitieve auto.

De tweevoudige wereldkampioen wil dan ook zo snel mogelijk duidelijkheid van zijn werkgever. 

"Hoe eerder je een beslissing maakt, des te sneller kun je beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Ze moeten dan ook de knoop doorhakken."

Alonso is ervan overtuigd dat het chassis van McLaren goed genoeg is om vooraan mee te strijden. Het probleem zit volgens hem vooral in de zwakke Honda motor.

"Het is duidelijk wat we missen maar als we erin slagen om dat te verbeteren, dan geloof ik echt dat we competitief zijn. "

Fernando Alonso scoorde tot nu toe slechts twee punten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen