© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso mist magische gevoel van het winnen van races

18 aug. 2017 10:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Waar ligt de toekomst van Fernando Alonso? Blijft de Spanjaard bij McLaren of ziet hij nog mogelijkheden bij een ander team? Nu de topteams de komst van de Spanjaard hebben uitgesloten voor 2018 blijven er weinig opties over.

Fernando Alonso houdt alle opties open voor de toekomst

Drie jaar geleden koos Fernando Alonso voor een nieuw avontuur bij McLaren-Honda. Het groots opgezette project moest zorgen voor een terugkeer van McLaren naar de absolute top in de F1. Het liep allemaal anders dan gepland en zelfs een podiumplaats werd er niet eens gerealiseerd.

Alonso is vrij man aan het einde van 2017 en heeft al vaker aangegeven dat hij volgend jaar een winnende auto wil. De kans daarop lijkt uiterst klein nu Red Bull, Ferrari en Mercedes aangegeven hebben dat de Spanjaard geen onderdeel vormt van hun plannen. McLaren en Renault lijken daarmee de beste opties voor Alonso, die ook een overstap  naar de Indycar niet uitsluit.

"Formule 1 geniet nog altijd mijn hoogste prioriteit. Het is mijn leven en ik hoop nog altijd dat ik een derde titel toe mag voegen aan mijn erelijst. Pas als ik geen mogelijkheden zie om nieuwe successen te behalen in de F1 zal ik naar andere opties kijken."

"De beslissing over mijn toekomst neem ik dit najaar. Ik ga voor die tijd al mijn opties in de Formule 1 verkennen," laat hij aan CNN weten.

De drang om weer echt vooraan mee te kunnen doen is levensgroot. Alonso is nog altijd een van de beste coureurs van het veld en moest de afgelopen jaren vaak op zijn tong bijten. Dit seizoen was wederom uiterst frustrerend en zijn hoogtepunt lag buiten de F1. In de Indy500 schitterde Fernando en was hij de ster van het evenement.

"Tijdens mijn deelname aan de Indy500 had ik eindelijk weer eens het gevoel dat ik een race kon winnen. Het is een erg speciaal gevoel. Het gevoel dat je in de auto stapt met de gedachte dat je bij de finish de winnaar van de race kan zijn dat is geweldig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen