Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso moet gewoon bij McLaren blijven'

Als het aan voormalig Formule 1 coureur Stefan Johansson ligt dan rijdt de Spanjaard ook in 2018 voor het team van McLaren-Honda. Alonso heeft een aflopend contract en wil graag weer strijden om de ereplaatsen, maar de kansen daarop zijn uiterst beperkt.

Na drie moeizame jaren loopt het contract van Fernando Alonso af bij McLaren. De Spanjaard heeft nog geen besluit genomen over zijn toekomst, maar wil volgend jaar beschikken over een competitieve auto. Kansen bij de topteams zijn er niet, waarmee er slechts twee serieuze opties over blijven: Renault of McLaren. Voormalig F1-coureur Stefan Johansson denkt dat Alonso het beste bij McLaren kan blijven. " Het lijk erg lastig voor de topcoureurs om van team te wisselen voor het komende jaar. Als Alonso weggaat bij McLaren, waar moet hij dan heen? Mercedes en Ferrari hebben aangegeven geen interesse te hebben en Red Bull heeft twee rijders onder contract."

" Ik denk dat hij het beste geduldig kan zijn en bij McLaren kan blijven, want ik geloof erin dat ze het daar voor elkaar krijgen. Zijn enige andere kans ligt bij Renault." " Als McLaren en Honda echt uit elkaar gaan dan is het team direct een goede kandidaat. In Hongarije lieten ze hun snelheid al zien." Vooralsnog lijkt het erop dat McLaren en Honda ook in 2018 doorgaan met elkaar. De Japanners hebben de afgelopen maanden veel progressie geboekt en Mercedes en Ferrari willen geen motoren leveren. Het enige alternatief, Renault, is qua motoren nauwelijks beter dan Honda.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'