Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso niet in actie tijdens Indy 500

Fernando Alonso komt in 2018 niet in actie tijdens de Indy 500. In 2017 maakte de Spanjaard indruk tijdens zijn debuut in de bekendste race ter wereld. Een herhaling van zijn optreden zit er op zijn vroegst in 2019 in.

McLaren-teambaas Zak Brown is duidelijk in de focus van McLaren. Het team richt zich het komende jaar volledig op de F1 en een uitstapje naar de Indy 500 zit er niet in. Dit jaar liet Alonso de GP van Monaco schieten om zijn debuut te maken in de Indy 500. " In 2018 gaat dit niet door. Vorig seizoen paste de Indy 500 deelname al niet in het plaatje. Het is onmogelijk om de afgelopen editie te herhalen", laat Brown aan Racer.com weten. " Als McLaren willen we dingen ook aan kunnen pakken zoals McLaren dat doet. Het was voor ons mogelijk om komend jaar weer deel te nemen aan de Indy 500, maar we kiezen ervoor om het goed te doen of niet te doen."

" Het is belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen. Hoeveel tijd steken we in de Indy 500? Ik ben van mening dat als we dit nogmaals doen, dat het een project moet zijn waar we de volgende tien jaar bij betrokken zijn. Dan moet je een auto kopen of partner worden van een team. Dit jaar was het een gek plan, dat uiteindelijk uitdraaide in een mooie kans." Fernando Alonso wil graag 'the triple crown' behalen. Het winnen van de F1 GP van Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. In 2018 zien we Alonso zijn debuut maken voor Toyota in Le Mans.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"