Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: 'Onze eerste doel is Red Bull inhalen'

Na zijn vijfde plek tijdens de GP van Australië is Fernando Alonso ervan overtuigd dat McLaren klaar is voor de strijd met Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing.

Na een aantal moeizame jaren waarin McLaren de nodige hoon over zich heen kreeg, is het team uit Woking eindelijk op de weg terug. In Australië eindigden zowel Alonso als Vandoorne in de top 10 en dat sterkt Alonso in zijn jacht op zijn eerste podiumplek sinds lange tijd. "Het gaat duidelijk steeds beter en beter. Onze auto heeft behoorlijk wat potentieel en er zit tevens nog genoeg aan te komen. Op dit moment zitten Mercedes, Ferrari en Red Bull nog voor ons maar het duurt niet lang meer voor we aansluiting hebben gevonden." "Ik denk dat we in de komende races afstand gaan nemen van het middenveld en ons aansluiten bij het exclusieve groepje van drie topteams. Onze auto heeft genoeg potentie dus ik zie totaal niet in waarom we die aansluiting niet gaan vinden in de komende races."

Tegenover F1.com laat de tweevoudig wereldkampioen weten dat McLaren al een behoorlijke stap voorwaarts heeft gemaakt terwijl de overstap naar motorfabrikant Renault pas laat rond was. "We moeten natuurlijk niet vergeten dat we vorig jaar pas laat in het seizoen de keuze voor een andere motorfabrikant hebben gemaakt. Op dat moment moesten bepaalde onderdelen weer helemaal opnieuw worden ontworpen." "Ik denk dat de integratie tussen McLaren en Renault nog niet op de 100% zit dus in de komende races kunnen we steeds meer ons potentieel tonen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"