Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso over NASCAR-avontuur: ‘Ik heb te weinig tijd!’

Dat Fernando Alonso een echte autoracer pursang is weet iedereen inmiddels. De Spanjaard doet al jaren mee in het Formule 1-circus, maar houdt er ook van om ‘buiten de deur’ te kijken. Een avontuur in de NASCAR ziet hij echter niet snel gebeuren, domweg omdat hij de tijd er niet voor heeft.

Vorig jaar nam Alonso al deel aan de Indy500 en ook een deelname aan de 24 uur van Le Mans is iets wat zeker tot de mogelijkheden behoort in de toekomst. Eind januari doet hij in ieder geval al mee aan de 24 uur van Daytona, waarvoor hij momenteel aan het testen is in Amerika. De vraag of hij ook aan NASCAR mee gaat doen kwam dan ook vrij snel, maar Alonso wees dat nog even af. “Mijn focus ligt momenteel op het winnen van een derde Formule 1-titel”, is Alonso duidelijk tegenover Speed Week. “Met de Renault-motor kunnen we hopelijk weer meedoen vooraan.”

“Maar” , vervolgt Alonso, “Als er evenementen zijn die de F1-kalender niet overlappen, dan bekijk ik graag de mogelijkheden om daar aan deel te nemen.” NASCAR komt echter een beetje te vroeg voor Alonso, al is hij wel geïnteresseerd in de raceklasse. “Om in de NASCAR te kunnen racen moet je heel veel oefenen. Die tijd heb ik gewoon niet, dus een deelname aan de NASCAR zit er voorlopig niet in.” “Maar als ik klaar ben met de 24 uur weet ik zeker dat ik nog wat NASCAR-wedstrijden ga bekijken” , besluit de tweevoudig werelkampioen Formule 1.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"