© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso pakt met kamikaze actie P6 in Hongarije

30 jul. 2017 20:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Het seizoen 2017 is vooralsnog niet het seizoen van Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen droomt nog steeds van zijn derde wereldtitel maar twijfelt of dit met McLaren Honda mogelijk is. In Hongarije zette het team een goede stap in de juiste richting en kwam Alonso knap als zesde over de streep.

Alonso genoot van het gevecht met zijn jongere landgenoot Sainz

Al vanaf de vrije trainingen op de vrijdag was het duidelijk dat McLaren een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet. Beide coureurs kenden geen problemen en wisten daardoor ook vrij eenvoudig door te dringen tot Q3 in de kwalificatie.

Alonso realiseerde zich al voor het raceweekend dat het in Hongarije moest gebeuren. Juist op een baan waar motorvermogen van minder groot belang is, lagen er kansen voor het veelgeplaagde McLaren. Na afloop liet Alonso dan ook weten blij te zijn met het verloop van de race.

"Er zijn drie of vier races dit jaar waarin het moet gebeuren. Hongarije was er één van en als we dan een kans krijgen, moeten we het maximale eruit halen. We dachten dat P7 of P8 het maximale was, maar het werd uiteindelijk P6 dankzij de uitvalbeurt van Ricciardo."

Zoals wel vaker kreeg Alonso het ook op de Hungaroring aan de stok met zijn jongere landgenoot Carlos Sainz. De twee Spanjaarden vochten een boeiend duel uit waarbij Alonso uiteindelijk aan het langste eind trok. Alonso liet dan ook weten erg genoten te hebben van dit gevecht.

"Het gevecht met Carlos was erg close. Bij de start zaten we al dicht bij elkaar, dat was ook nog zo na de herstart. Ook kwamen we tegelijk binnen voor onze pitstop en gingen ook weer samen naar buiten. Op dat moment wist ik dat ik slechts twee rondjes had om mijn actie op Carlos te maken voor P6. Misschien was het een beetje een kamikaze actie, maar dat moest gebeuren om P6 te pakken."

Een dag na zijn 36e verjaardag bezorgde Alonso zich nog een extra leuk cadeautje. In de laatste ronde noteerde hij nog even de snelste raceronde.

"Ja, de snelste ronde... dat was wel even een verrassing inderdaad!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen