© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Fernando Alonso parkeerde auto zonder reden in de pits'

28 aug. 2017 18:28 Rik Alkema 0 reacties
Voor Fernando Alonso was de Grand Prix van België er één om snel te vergeten. Het gehele weekend werd de Spanjaard geteisterd door motorproblemen. Daar kwam nog eens bovenop dat hij in de race aan alle kanten voorbij werd gereden. Na 25 ronden rapporteerde Alonso weer motorproblemen bij het team, waarna hij de auto in de garage parkeerde. Maar was de motor wel kapot?

Honda vindt geen gebreken bij 'kapotte' motor Alonso

Het heeft er alle schijn van dat Alonso er gewoon helemaal genoeg van had. Na zijn fenomenale start was Alonso 'the best of the rest' op plaats zeven, maar lang kon hij daar niet van genieten. In eerste instantie kon hij nog heel even vechten met Nico Hulkenberg voor P7, maar al snel werd hij aan alle kanten voorbij gereden. 

Alonso viel dan ook in no-time buiten de punten en uitte zijn ongenoegen over de boordradio. "Dit is echt beschamend. Heel beschamend", was één van de vele kritieken die Alonso gaf over de radio.

Naar alle waarschijnlijkheid had Alonso het na 25 ronden wel gezien en parkeerde hij zijn auto gewoon in de garage. Dat is althans op te maken uit de woorden van Honda-baas Yusuke Hasegawa.

"Hij meldde over de boordradio dat hij een probleem had, maar wij konden niets zien op de data", reageert Hasegawa na afloop van de Belgische Grand Prix. "Maar we hebben hem toch maar binnen laten komen, uit voorzorg."

Zelf was Alonso echter overtuigd dat hij een probleem had met de motor. "Het is heel moeilijk om zo te racen. De motor was gewoon veel te langzaam op het rechte stuk en punten halen was dan ook onmogelijk. Uiteindelijk moesten we de wagen aan de kant zetten door een probleem", was de reactie van de Spanjaard na afloop.

Alonso houdt ondanks alles vertrouwen, al raakt zijn geduld wel op. "Deze situatie moeten we zo snel mogelijk verbeteren. Ik weet dat iedereen er keihard aan werkt, dus hopelijk zien we snel wat resultaat", besluit Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen