Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

'Fernando Alonso parkeerde auto zonder reden in de pits'

Voor Fernando Alonso was de Grand Prix van België er één om snel te vergeten. Het gehele weekend werd de Spanjaard geteisterd door motorproblemen. Daar kwam nog eens bovenop dat hij in de race aan alle kanten voorbij werd gereden. Na 25 ronden rapporteerde Alonso weer motorproblemen bij het team, waarna hij de auto in de garage parkeerde. Maar was de motor wel kapot?

Het heeft er alle schijn van dat Alonso er gewoon helemaal genoeg van had. Na zijn fenomenale start was Alonso 'the best of the rest' op plaats zeven, maar lang kon hij daar niet van genieten. In eerste instantie kon hij nog heel even vechten met Nico Hulkenberg voor P7, maar al snel werd hij aan alle kanten voorbij gereden.

Alonso viel dan ook in no-time buiten de punten en uitte zijn ongenoegen over de boordradio. "Dit is echt beschamend. Heel beschamend", was één van de vele kritieken die Alonso gaf over de radio.

Naar alle waarschijnlijkheid had Alonso het na 25 ronden wel gezien en parkeerde hij zijn auto gewoon in de garage. Dat is althans op te maken uit de woorden van Honda-baas Yusuke Hasegawa.

"Hij meldde over de boordradio dat hij een probleem had, maar wij konden niets zien op de data", reageert Hasegawa na afloop van de Belgische Grand Prix. "Maar we hebben hem toch maar binnen laten komen, uit voorzorg."

Zelf was Alonso echter overtuigd dat hij een probleem had met de motor. "Het is heel moeilijk om zo te racen. De motor was gewoon veel te langzaam op het rechte stuk en punten halen was dan ook onmogelijk. Uiteindelijk moesten we de wagen aan de kant zetten door een probleem", was de reactie van de Spanjaard na afloop.

Alonso houdt ondanks alles vertrouwen, al raakt zijn geduld wel op. "Deze situatie moeten we zo snel mogelijk verbeteren. Ik weet dat iedereen er keihard aan werkt, dus hopelijk zien we snel wat resultaat", besluit Alonso.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen