© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso stelt beslissing over toekomst paar weken uit

15 sep. 2017 07:20 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel het hoogstwaarschijnlijk is dat McLaren morgen de nieuwe deal met Renault bekend maakt, heeft Fernando Alonso naar eigen zeggen nog niet besloten waar zijn toekomst ligt. De tweevoudig wereldkampioen schuift zijn beslissing nog een aantal weken naar achteren om McLaren tijd te geven.

Fernando Alonso heeft nog geen beslissing gemaakt

Nu er een einde aan het huwelijk van McLaren-Honda komt, lijkt het zeker dat Fernando Alonso 'gewoon' bij McLaren blijft. Officieel is het nog niet, maar het lijkt een formaliteit. Er zijn weinig andere opties voor Alonso, al ziet hij dat zelf heel anders.

"Er zijn meer dan genoeg opties voor volgend seizoen", zegt Alonso tegen de media in Singapore.

"En die opties zijn allemaal goed", voegt hij daar aan toe. "Dus iedereen moet nog even een paar weken geduld hebben. Hoe dan ook wil ik weer meedoen om de overwinning volgend jaar."

Winnen wil Alonso niet persé in de Formule 1, dat kan ook in een andere klasse wat hem betreft. Het zou dus zomaar kunnen dat Alonso volgend jaar in een andere raceklasse actief is.

"Ik ga niet meer meedoen om plekken in de middenmoot. Er zijn genoeg opties naast de Formule 1, maar de Formule 1 heeft wel mijn voorkeur. Ik zal eerst beslissen of ik in de Formule 1 wil blijven, voordat ik verder ga zoeken", is Alonso duidelijk.

Daarmee geeft Alonso naar eigen zeggen ook McLaren wat tijd om met een goed voorstel te komen, aangezien zijn contract afloopt aan het eind van dit seizoen.

"Ik wil het liefst loyaal blijven aan McLaren, dus ik geef ze nog een paar weken. Ik ben er rustig onder, we zien wel wat er gebeurt de komende weken", besluit Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen