Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso stelt beslissing over toekomst paar weken uit

Hoewel het hoogstwaarschijnlijk is dat McLaren morgen de nieuwe deal met Renault bekend maakt, heeft Fernando Alonso naar eigen zeggen nog niet besloten waar zijn toekomst ligt. De tweevoudig wereldkampioen schuift zijn beslissing nog een aantal weken naar achteren om McLaren tijd te geven.

Nu er een einde aan het huwelijk van McLaren-Honda komt, lijkt het zeker dat Fernando Alonso 'gewoon' bij McLaren blijft. Officieel is het nog niet, maar het lijkt een formaliteit. Er zijn weinig andere opties voor Alonso, al ziet hij dat zelf heel anders. "Er zijn meer dan genoeg opties voor volgend seizoen" , zegt Alonso tegen de media in Singapore. "En die opties zijn allemaal goed" , voegt hij daar aan toe. "Dus iedereen moet nog even een paar weken geduld hebben. Hoe dan ook wil ik weer meedoen om de overwinning volgend jaar."

Winnen wil Alonso niet persé in de Formule 1, dat kan ook in een andere klasse wat hem betreft. Het zou dus zomaar kunnen dat Alonso volgend jaar in een andere raceklasse actief is. "Ik ga niet meer meedoen om plekken in de middenmoot. Er zijn genoeg opties naast de Formule 1, maar de Formule 1 heeft wel mijn voorkeur. Ik zal eerst beslissen of ik in de Formule 1 wil blijven, voordat ik verder ga zoeken" , is Alonso duidelijk. Daarmee geeft Alonso naar eigen zeggen ook McLaren wat tijd om met een goed voorstel te komen, aangezien zijn contract afloopt aan het eind van dit seizoen. "Ik wil het liefst loyaal blijven aan McLaren, dus ik geef ze nog een paar weken. Ik ben er rustig onder, we zien wel wat er gebeurt de komende weken" , besluit Alonso.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi