Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso stopt binnen tien jaar met racen

Fernando Alonso is een van de routiniers van de Formule 1. De 36-jarige Spanjaard maakte in 2001 zijn F1-debuut voor het team van Minardi. De gedachte om te stoppen komt voorlopig nog niet bij Alonso op.

Fernando Alonso is in 2018 een druk baasje. Met McLaren hoopt hij eindelijk weer eens op het podium te staan. Daarnaast komt Alonso het volledige WEC seizoen in actie, waarbij hij ook deelneemt aan de prestigieuze 24 uur van Le Mans. Aan stoppen denkt Alonso nog niet, maar de Spaanse krant AS vroeg hem wat hij over 10 jaar doet. " Ik zie me dan een ontspannen leven leiden, zonder de autosport. Ja, met kinderen. Als de tijd rijp is wil ik graag kinderen." "Professioneel gezien wil ik graag iets doen waarbij ik minder moet reizen. Het is lastig om in de motorsport actief te zijn en veel thuis te zijn, maar wie weet wat er gaat gebeuren."

De beslissing om te stoppen neemt de McLaren-coureur op het moment dat hij voelt dat zijn carrière ten einde is. "Je kan het bijna niet plannen. Het overkomt je gewoon. Bijna iedere zomer als je contract afloopt dan komt er een moment waarop je nadenkt over je toekomst. Of je huidige situatie je bevalt, of je plezier hebt in wat je doet." Momenteel geniet Alonso volop van het racen. Daardoor heeft hij het besluit genomen om deel te nemen aan het WEC-kampioenschap. "Als er twee maanden geen races zijn dan probeer ik meestal te karten of races zoals Daytona te rijden. Tot op heden geniet ik volop van wat ik doe. Als ik dat gevoel niet meer heb dan is het moment daar om te stoppen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst