Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso stopt met Formule 1 eind 2018'

Zegt Fernando Alonso de Formule 1 eind 2018 gedag? Dat is de vraag die fans wereldwijd bezighoudt. Aanleiding hiervoor zijn geruchten in de Spaanse media.

Fernando Alonso behaalde in 2006 zijn tweede wereldtitel, maar is sindsdien wanhopig op zoek naar nieuwe successen. Hij versleet sindsdien de teams van McLaren, Renault, Ferrari en wederom McLaren, maar de gedroomde derde titel bleef uit. Zijn terugkeer bij McLaren in 2015 liep tot dusver uit op een teleurstelling. Drie seizoenen lang klaagde Alonso over de Honda-motoren en zijn verwachtingen waren hooggespannen voor dit seizoen. De komst van Renault-motoren moesten zorgen voor nieuwe successen, maar inmiddels is duidelijk dat McLaren totaal geen rol speelt in het kampioenschap.

Dit voedt de geruchten dat Fernando Alonso eind 2018 de Formule 1 gedag zegt. De Spanjaard wil de Triple Crown behalen. Het winnen van de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en de GP van Monaco. Laatstgenoemde heeft Alonso op zijn naam staan. In 2018 neemt Alonso ook deel aan de 24 uur van Le Mans met het team van Toyota. Daarmee is hij direct titelfavoriet nummer één. Een deelname aan de Indy 500 zit er op zijn vroegst in 2019 in. Mocht Alonso vertrekken bij McLaren dan lijkt Lando Norris zijn vervanger te worden .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"