© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso toont potentie McLaren in Amerika

21 okt. 2017 14:30 Rik Alkema 0 reacties
Het huwelijk McLaren-Honda gaat de boeken in als mislukt. Na drie seizoenen scheiden de wegen van Honda en McLaren, wat het Britse team lijkt te verlossen. Met het chassis lijkt namelijk niets mis, het lijkt vooral de Honda-motor dat het team telkens terugwerpt. In Amerika toonde Fernando Alonso andermaal de potentie van McLaren door een sterke tweede training te rijden.

McLaren met ijzersterk chassis richting de top tien

De eerste vrije training verliep echter weer als vanouds voor Alonso. Door hydraulische problemen moest de Spanjaard vrijwel de gehele training binnen blijven staan, wat hem veel tijd kostte.

"Het was vrij pijnlijk, aangezien we nieuwe onderdelen voor volgend seizoen wilden gaan testen", had Fernando Alonso gemengde gevoelens na afloop van de tweede training.

"De verloren tijd bleek lastig goed te maken tijdens de tweede training, maar we hebben gelukkig wel veel kunnen rijden."

De tweede training besloot Alonso echter op de zevende plaats, waarmee hij best tevreden was. Zeker gezien het feit dat er nog meer in het vat zit volgens Alonso.

"We kunnen zeker nog meer uit de auto halen, dus het ziet er goed uit."

"We kunnen Q3 halen, maar als we het niet halen is het ook geen ramp. Door de gridstraffen kunnen we dan waarschijnlijk als 8e of 9e starten met nieuwe banden", neemt Alonso vast de scenario's door voor de rest van het weekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen