Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso verrast in sterk verbeterde McLaren

Fernando Alonso was de verrassing van de tweede vrije training. De Spanjaard reed met zijn McLaren naar een vijfde tijd achter Max Verstappen, maar voor de beide Mercedessen.

Het team was na afloop zeer tevreden over de nieuwe aerodynamische onderdelen op zijn auto. Dit weekend rijdt Alonso als eerste met dit nieuwe pakket, Stoffel Vandoorne moet nog een race langer wachten. Reden hiervoor is dat er niet genoeg nieuwe onderdelen voorradig zijn. Eric Boullier van McLaren toonde zich zeer optimistisch over de prestaties van de onderdelen. " We zijn blij met de prestaties van de onderdelen. Ze werken zoals we verwacht hadden. De vijfde tijd van Fernando was beter dan verwacht. Hij reed vandaag met het nieuwe aerodynamische pakket. Fernando reed een kwalificatiesimulatie en we verwachten niet dat de toppers dit ook hebben gedaan."

Stoffel Vandoorne moet nog een week langer wachten. In Japan krijgt hij pas de beschikking over de nieuwe onderdelen. " De bardgeboards zijn een kritiek onderdeel van de auto en kwetsbaar. We moeten daarom ook een aantal reserve exemplaren beschikbaar hebben. Ons plan is om Vandoorne in Japan ook te voorzien van deze nieuwe onderdelen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi