Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso verwacht veel van McLaren in Singapore

Fernando Alonso verwacht dat McLaren-Honda hoge ogen kan gooien op het stratencircuit in Singapore. De Spanjaard liet dit seizoen al menig maal zijn talent zien, maar werd vaak afgeremd door de Honda-motor.

Na lastige races in Spa en Monza komt McLaren nu op een baan aan waarop motorvermogen veel minder belangrijk is. Het chassis, de MCL32, bewees zichzelf al op de langzamere banen. " We wisten dat Spa en Monza erg lastig zouden worden voor ons. Maar drie DNF's uit vier mogelijke finishes is erg teleurstellend voor het team. Het enige positieve was dat we een betere pace hadden dan verwacht. We konden dit alleen niet omzetten in punten." " We laten Europa nu achter ons en maken ons op voor het laatste deel van het seizoen. Singapore is een prachtige plaats om te racen. Het is een van de circuits op de Formule 1 kalender dat beter bij onze auto past. We hebben er een echte kans om een goed resultaat te behalen."

Fernando Alonso beseft dat het behalen van een goed resultaat voor een groot deel afhankelijk is van Honda. "Belangrijk in Singapore is dat je een auto met goede tractie uit de langzame bochten en veel downforce hebt. We maken een goede kans hier, maar dan moet de betrouwbaarheid ons niet in de steek laten."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami