Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: 'Volgend jaar kan ik weer races winnen'

Het is september en dus zal het deze maand vooral gaan over Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen kondigde enige tijd geleden al aan dat hij in september een beslissing zou gaan maken over zijn toekomst. Nu die maand dan eindelijk is aangebroken, is iedereen zeer nieuwsgierig waar Alonso rijdt volgend jaar.

In Italië zal daar echter nog geen duidelijkheid over komen, zo laat Alonso weten. "Ja, het is de eerste van september. Maar ik heb er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht" , liet Alonso weten vanuit Italië. Veel zal er volgens de Spanjaard afhangen van zijn huidige team McLaren en hun motorleverancier Honda. Kunnen ze de Spanjaard overtuigen, dan rijdt hij nog langer bij McLaren. Kunnen ze dat niet, dan kijkt hij verder. "Ik ga als eerst met McLaren om de tafel om te horen wat hun verwachtingen en doelen zijn voor de komende tijd. We hebben een prima team, wat zich flink heeft verbeterd de afgelopen drie jaar. We moeten alleen nog competitief zijn, dat is alles" , aldus Alonso.

Mocht McLaren hem echter niet kunnen overtuigen, dan kijkt de Spanjaard verder, zo laat hij weten. "McLaren moet mij nu overtuigen, want ik heb geen contract voor volgend jaar. De afgelopen jaren was dat anders en moest ik hen geloven dat het beter zou worden. Maar ik ga sowieso met alle mogelijkheden om de tafel en zal daarna mijn beslissing maken." Een ding staat in ieder geval vast volgens Alonso. Volgend jaar rijdt hij weer om de overwinningen, of dat nou in de Formule 1 is of ergens anders. "Er zijn genoeg opties om volgend jaar weer races te winnen. Mijn intentie is om in een winnende auto te rijden. Lukt dat niet, dan ga ik elders proberen te winnen. Ik denk wel dat het goed komt" , besluit Alonso positief.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"