© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'Volgend jaar kan ik weer races winnen'

02 sep. 2017 08:50 Rik Alkema 0 reacties
Het is september en dus zal het deze maand vooral gaan over Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen kondigde enige tijd geleden al aan dat hij in september een beslissing zou gaan maken over zijn toekomst. Nu die maand dan eindelijk is aangebroken, is iedereen zeer nieuwsgierig waar Alonso rijdt volgend jaar.

Fernando Alonso positief gestemd over zijn toekomst

In Italië zal daar echter nog geen duidelijkheid over komen, zo laat Alonso weten. "Ja, het is de eerste van september. Maar ik heb er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht", liet Alonso weten vanuit Italië.

Veel zal er volgens de Spanjaard afhangen van zijn huidige team McLaren en hun motorleverancier Honda. Kunnen ze de Spanjaard overtuigen, dan rijdt hij nog langer bij McLaren. Kunnen ze dat niet, dan kijkt hij verder.

"Ik ga als eerst met McLaren om de tafel om te horen wat hun verwachtingen en doelen zijn voor de komende tijd. We hebben een prima team, wat zich flink heeft verbeterd de afgelopen drie jaar. We moeten alleen nog competitief zijn, dat is alles", aldus Alonso.

Mocht McLaren hem echter niet kunnen overtuigen, dan kijkt de Spanjaard verder, zo laat hij weten.

"McLaren moet mij nu overtuigen, want ik heb geen contract voor volgend jaar. De afgelopen jaren was dat anders en moest ik hen geloven dat het beter zou worden. Maar ik ga sowieso met alle mogelijkheden om de tafel en zal daarna mijn beslissing maken."

Een ding staat in ieder geval vast volgens Alonso. Volgend jaar rijdt hij weer om de overwinningen, of dat nou in de Formule 1 is of ergens anders.

"Er zijn genoeg opties om volgend jaar weer races te winnen. Mijn intentie is om in een winnende auto te rijden. Lukt dat niet, dan ga ik elders proberen te winnen. Ik denk wel dat het goed komt", besluit Alonso positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen