Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso wil bij McLaren blijven

Hoogstwaarschijnlijk zal McLaren nog deze week een beslissing maken over de motorleverancier van volgend seizoen. Renault en Honda zijn daarbij de kandidaten, waarbij het waarschijnlijk lijkt dat McLaren met Renault in zee gaat. Of Fernando Alonso bij het team blijft, is weer afhankelijk van de keuze van McLaren.

Voor Alonso is dit seizoen tot nu toe een ware nachtmerrie. Op de rechte stukken wordt hij voorbij gereden en hij is vaker niet dan wel gefinisht. Daarnaast heeft hij al een paar keer veel gridstraffen moeten incasseren. Er zit nog geen vooruitgang in het huwelijk tussen McLaren en Honda en dus is Alonso wel een beetje klaar met Honda, al wil hij wel graag bij het team van McLaren blijven. "Zij zullen binnenkort een beslissing maken en dan zal ik mijn beslissing maken" , zei Alonso op de Spaanse televisie. "Als het bekend is hoe het totale pakket eruit komt te zien, dan maak ik een beslissing. Ik zal ze wel een kans geven, aangezien we samen door een moeilijke periode zijn gegaan. Ik voel me echt onderdeel van het team en zal dat niet zomaar opgeven" , voegde hij daar aan toe.

Net als in Italië laat Alonso weten dat hij waarschijnlijk wel bij McLaren blijft. Dat is ook wel een logische keuze als hij in de Formule 1 wil blijven, aangezien er verder niet veel teams zijn waar Alonso terecht kan. Enkel een avontuur in de IndyCar lijkt dan logisch, mocht Alonso niet voor McLaren kiezen. "Drie jaar niet competitief zijn is echt de limiet voor een team als McLaren. Het is een van de twee beste teams uit de geschiedenis. Ik ben erg optimistisch dat het tij keert" , zei Alonso hoopvol. Met de uitspraken van Alonso lijkt het steeds waarschijnlijker dat McLaren met Renault in zee zal gaan en dat Toro Rosso zal overstappen naar Honda. Daarmee zal Alonso behouden blijven voor McLaren en kan Red Bull een goede vergelijking maken tussen Honda en Renault, wat een wens van het team is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"