© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso wil geen gridstaffen meer voor coureurs

11 jul. 2017 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Vorige week liet voormalig F1-coureur Mark Webber weten dat hij de gridstraffen voor coureurs onzin vindt. De coureurs worden nu bestraft voor het technische falen van hun bolides. Grootste voorbeeld daarvan is Fernando Alonso die straf na straf mag incasseren.

Fernando Alonso wil dat coureurs niet langer bestraft worden voor technisch falen

Voor Fernand Alonso gaat er eigenlijk geen GP-weekend voorbij zonder technische problemen. In Baku kreeg de McLaren-coureur zelfs 40 plaatsen gridstraf voor zijn kiezen. 

Webber liet recent weten dat de coureurs volgens hem onterecht bestraft worden en door alle straffen kansloos zijn tijdens de races. De Australiër is van mening dat niet de coureurs, maar de teams een straf moeten ontvangen.

Fernando Alonso deelt deze mening: "Het team zou een straf moeten krijgen, of een soort van strafpunten. Als wij als coureur een fout maken, zoals Carlos Sainz in Canada, dan wordt ook alleen de coureur bestraft."

"Waarom wordt de coureur bestraft als het team een motorprobleem heeft en teveel motoren verbruikt? Het is niet eerlijk en het is al drie jaar lang zo. Het is een lastig onderwerp en we moeten afwachten wat de toekomst brengt op dit gebied."

"De toekomst zal niet meer zo dramatisch zijn als de afgelopen jaren als het gaat om onze defecten. Toen de FIA nadacht over de straffen en deze regels drie jaar geleden maakten wist ook niemand dat er sommige fabrikanten 12 of 13 motoren verbruiken. Dat was niet het plan."

Honda is met afstand koploper als het gaat om gridstraffen, maar ook voor teams die gebruik maken van powerunits van Ferrari en Renault liggen straffen op de loer.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen