© McLaren

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso in 2019 niet in de Formule 1

14 aug. 2018 17:05 Ruud Dimmers 4 reacties
Wat al maanden in de lucht hing is werkelijkheid geworden: Fernando Alonso zet na zeventien jaar een punt achter zijn Formule 1-carrière.

Aan het einde van 2018 komt er een einde aan de F1-carrière van Fernando Alonso. De Spanjaard maakte in 2001 zijn debuut voor het achterhoedeteam van Minardi, maar ontwikkelde zichzelf razendsnel. In 2005 en 2006 veroverde hij zijn twee wereldtitels met het team van Renault. De laatste jaren worstelde Alonso bij het team van McLaren.

De frustraties namen in de laatste jaren steeds verder toe bij Alonso. Het project met McLaren-Honda mislukte faliekant, waarbij beloofde gouden bergen nooit waargemaakt werden. De overstap van het Britse team naar Renault-motoren bood ook geen uitweg en de interesse van de topteams voor 'Nando' ontbrak. Daarop besloot Fernando om de koningsklasse van de autosport gedag te zeggen.

Fernando Alonso laat in een reactie weten na zeventien 'geweldige jaren' een nieuwe weg in te slaan: "Ik heb van elke minuut in de sport genoten en ik wil alle mensen die me hebben geholpen in mijn carrière bedanken voor hun bijdragen. Ik ben op dit moment in mijn leven gelukkiger dan ooit, maar het is nu tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Wat die nieuwe uitdagingen precies zijn laat Fernando Alonso vooralsnog in het midden, maar het is geen geheim dat hij de Triple Crown of Motorsport wil pakken. Dat betekent dat hij in navolging van de GP van Monaco en de 24 uur van de Le Mans ook de prestigieuze Indy 500 wil winnen. Een IndyCar-avontuur ligt dan ook voor de hand.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen