Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Ferrari-ambassadeur zag één hachelijk moment voor Leclerc: "Het was ongelofelijk"

Charles Leclerc leek in Monaco alles goed te doen en pakte de overwinning in zijn thuisrace. Toch had het zomaar verkeerd kunnen aflopen op de zaterdag in Monaco, zo vertelt Ferrari-ambassadeur Marc Gene.

Leclerc race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er leek een heuse vloek te rusten op Charles Leclerc in Monaco. De thuisrijder zette zijn bolide al meerdere malen in de muur in het prinsdom en wist tot afgelopen weekend nog nooit het podium te halen in zijn thuisrace. Maar in de kwalificatie en tijdens de race in Monaco viel het uiteindelijk wel zijn kant op en zo kon Leclerc eindelijk zijn zesde overwinning in de Formule 1 bijschrijven.

"Op de vrijdag was hij al extreem snel en de auto was ook erg goed, vooral in de lagesnelheidsbochten. Ik zou zelfs zeggen dat wat er zondag gebeurde moest gebeuren, zelfs met wat er gebeurde met Carlos Sainz en dat hij terugkeerde op de derde plek. Het feit dat er geen pitstop meer was, maakte de race nog makkelijker voor Charles. Maar eerlijk gezegd was het zo belangrijk, omdat het erop leek dat er een vloek op hem rustte in Monaco", zo zegt Ferrari-ambassadeur Marc Gene in de F1 Nation-podcast.

"Ik kan je vertellen dat er zoveel gewicht van zijn schouders is gevallen. Ik kon me niet voorstellen om volgend jaar naar Monaco te gaan en dat er zondag iets was gebeurd, dat zou ondraaglijk zijn geweest. Ik ben zo blij voor hem en dan kijk ik naar het kampioenschap, al zegt Fred Vasseur dat we dat niet moeten doen, maar het is onvermijdelijk. Kijkend naar het kampioenschap en is de achterstand niets. We zullen zien wat er hierna gebeurt", aldus Gene.

Toch ging het niet allemaal gemakkelijk, zo vertelt Gene. "Het moeilijkste moment was in Q1, waarin hij slechts één rondje had. Hij had uit Q1 kunnen liggen, het was ongelofelijk. In de race waren er geen nerveuze momenten. De beide starts had hij onder controle en hij managede de pace. Er was een moment dat Oscar Piastri keek om hem in te halen voor het ingaan van de tunnel, wat gek zou zijn geweest. Hij was het hele weekend in control. Q1 was het enige moment waarop we ons een beetje zorgen maakten", zo sluit Gene af.

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"