Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari baalt van dramatische bandenproblemen en vreest voor herhaling

Met een elfde en zestiende klassering kon de Grand Prix van Frankrijk voor Ferrari gerust een rampweekend genoemd worden. Het belangrijkste is volgens teambaas Mattia Binotto dat ervan geleerd wordt en dat dezelfde fouten - die net als twee jaar geleden werden gemaakt - niet opnieuw worden begaan bij andere races.

Ferrari France 2021 Sainz Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na afloop van de Grand Prix van Frankrijk had Mattia Binotto weinig toe te voegen aan de zwakke prestatie van Ferrari in Le Castellet. Carlos Sainz viel met zijn elfde plaats net buiten de punten, maar deed het nog altijd beter dan zijn teamgenoot Charles Leclerc die op P16 in geen velden of wegen te bekennen was van een puntenfinish.

"Ik kan er niet veel meer over zeggen. Het was een zeer vermoeiende en lastige race voor ons. We konden de banden niet zo laten werken als we wilden en ik denk dat we daar erg veel moeite mee hadden", aldus de Italiaan tegen diverse media waaronder RacingNews365.

De prestatie van Ferrari in Frankrijk laat volgens Binotto niet zien waar de auto echt toe in staat is. Het is echter wel iets waar het team van moet leren. "Niet voor de nabije toekomst, maar voor de medium- en lange termijn", vindt de teambaas.

Hoewel Leclerc in 2019 nog derde werd namens Ferrari, had het team toen ook al moeite met het circuit Paul Ricard. Diezelfde zwakheden werden afgelopen zondag nog eens pijnlijk blootgelegd. "We wisten dat dit een moeilijk circuit zou worden met snelle bochten waar je veel energie in de banden stopt en met warme omstandigheden te maken hebt. Als je naar twee jaar geleden kijkt hadden we het toen ook echt lastig. Dat zit gewoon in het karakter van onze auto, deze baan ligt ons niet."

Binotto ziet dus gelijkenissen met twee jaar geleden, maar in de tussentijd is het niet veel beter geworden. Het ging afgelopen weekend juist veel slechter. "Twee jaar geleden hadden we een probleem dat we hadden moeten aanstippen. Dat hebben we niet gedaan, daarom is het zo belangrijk om naar de toekomst te kijken en ervan te leren en het te regelen", meent hij.

De Italiaan wil zo'n scenario als zich dit weekend heeft ontvouwd koste wat kost volgend jaar voorkomen. "Het is voor ons belangrijker om het probleem aan te kaarten en te begrijpen voor volgend jaar. Onze grootste zorg is dat het bij meer races gebeurt, maar niet op ieder circuit. We moeten ons voorbereiden op dergelijke situaties."

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen