Ferrari-baas Arrivabene baalt: "Podium ons onmogelijk gemaakt"

07 okt. 2018 12:45 René Oudman 2 reacties
Gestart vanaf de plaatsen vier en acht probeerden Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel in de openingsfase van de Grand Prix van Japan in rap tempo naar voren te rijden, om het de Mercedessen nog een beetje lastig te maken. Zowel de Fin als de Duitser werd echter gestuit door Max Verstappen.

Raikkonen was de eerste die de Nederlander tegenkwam. In de openingsfase wilde de Fin een manoeuvre op de Red Bull-rijder maken, toen Verstappen zich verremde voor de laatste chicane. Terugkomend op de baan zat Verstappen Raikkonen in de weg, waardoor de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden aan de broek kreeg.

Vettel, die al een aantal concurrenten in had gehaald, kon zodoende langs zijn teammaat komen. In een poging om zich langs Verstappen te werken raakte Vettel de Nederlander, waarop hij achterstevoren kwam te staan. Een inhaalrit bracht hem vanuit het achterveld uiteindelijk nog op een zesde plek. Daarmee finishte Vettel vlak achter Raikkonen, die vijfde werd.

Teambaas Maurizio Arrivabene zag voor de zoveelste keer de Mercedessen uitlopen in beide kampioenschappen. "Gisteren was ik teleurgesteld na de kwalificatie, dat heeft iedereen kunnen zien. Vandaag hebben de rijders het goed gedaan, er zat gewoon niets meer in dan dit resultaat", verzucht de Italiaan.

"Het podium was vandaag mogelijk geweest, maar we hebben met omstandigheden te maken gehad waardoor wij verhinderd werden om de gang naar het ereschavot te maken." Over de stand in het kampioenschap weet Arrivabene: "De situatie lijkt onmogelijk, maar onze klus blijft om Mercedes uit te dagen. Dat is ook precies wat we gaan doen in de komende vier Grands Prix."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen