Ferrari-baas eist nieuwe overwinningen

20 jul. 2017 08:30 Rik Alkema 0 reacties
De hoogste Ferrari-baas, Sergio Marchionne, is niet blij met het feit dat zijn team de laatste vier wedstrijden niet meer heeft gewonnen. Sebastian Vettel zag zijn riante voorsprong op Lewis Hamilton flink slinken na vier podiumloze races. Na een geweldige seizoensstart lijkt aartsrivaal Mercedes de overhand te krijgen en dat moet onmiddellijk een halt worden toegeroepen, aldus Marchionne.

Sergio Marchionne wil dat Ferrari zich herstelt van 'nederlagen'

Op de thuisbasis in Maranello sprak Marchionne zijn 'troepen' toe. "We moeten niet rouwen om de slechte resultaten, maar kijken naar de toekomst. Ik weet dat jullie dezelfde mensen zijn die aan het begin van het seizoen succes hebben gehad, dus het is mogelijk. We moeten weer gaan winnen", waren de gevleugelde woorden van de Ferrari-baas.

"We hebben altijd al geweten dat onze rivaal zeer sterk is en de Formule 1 heeft gedomineerd de laatste jaren", vervolgt hij. "Maar ik ben ervan overtuigd dat we terug kunnen komen op het niveau waar we zaten aan het begin van het seizoen."

Tijdens de eerste zes wedstrijden van het seizoen waren Ferrari en Mercedes zeer aan elkaar gewaagd, maar dat lijkt de laatste wedstrijden minder het geval te zijn. Al vier wedstrijden op rij schiet Ferrari tekort ten opzichte van Mercedes. De laatste overwinning dateert alweer uit mei, toen Sebastian Vettel de Grand Prix van Monaco won.

De overwinning van Lewis Hamilton in Engeland was volgens Niki Lauda het kantelpunt in de strijd tussen Mercedes en Ferrari. Volgens Lauda zal Mercedes vanaf dit moment de overhand hebben. De teambaas van Ferrari, Maurizio Arrivabene, reageerde daar kort maar krachtig op. "Laat Niki maar praten. Zelfs al krijgt Mercedes de bovenhand, klagen over het verliezen van een tweede en vierde plaats zullen wij nooit doen. We gaan verder met het zo snel mogelijk verbeteren van de wagen, met trots en overtuiging", aldus Arrivabene.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen