Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-baas: "Raikkonen blijft altijd onderdeel van onze familie"

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2013 verschijnt Kimi Raikkonen over een maandje in Australië niet aan de start van een Formule 1-wedstrijd namens Ferrari. De 39-jarige Fin vertoont vanaf dit seizoen zijn kunsten in een Alfa Romeo, voorheen Sauber.

Zodoende was Raikkonen niet aanwezig tijdens de Ferrari-teampresentatie, die vrijdagochtend plaatsvond in het Italiaanse Maranello. Ondanks dat de 21-voudig Grand Prix-winnaar geen deel meer uitmaakt van de Scuderia, viel diens naam tijdens de onthulling van de nieuwe F1-bolide van Ferrari.

"Ondanks dat we in 2018 ons beste Formule 1-seizoen in tien jaar tijd hebben gedraaid, kwamen we uiteindelijk tekort om onze doelen te bereiken", klinkt Ferrari-voorzitter Louis Camilleri kritisch tijdens de presentatie. "Desalniettemin hebben onze mannen en vrouwen puik werk afgeleverd. Een speciaal bedankje moet uitgaan naar de collega's voor wie 2018 hun laatste jaar in het rood was." "Kimi Raikkonen en Maurizio Arrivabene (voormalig Ferrari-teambaas, red.) zijn er vandaag niet bij, omdat zij tegenwoordig andere paden bewandelen. Toch zullen beide heren voor altijd deel uitmaken van onze Ferrari-familie, die dit jaar precies negentig jaar geleden werd opgericht door Enzo Ferrari." Camilleri bedankt nadien alle Ferrari-werknemers nogmaals, maar wilde hen op het hart drukken stevig door te blijven werken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"