Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari-baas stoïcijns na motorproblemen: 'Na Verstappen was het nu de beurt aan Leclerc'

Mattia Binotto maakt zich nog geen zorgen na de uitvalbeurt van Charles Leclerc in Spanje. De inmiddels voormalig kampioenschapsleider viel uit met motorproblemen, maar volgens zijn teambaas hoort het erbij. Eerst was het Red Bull, maar nu was Ferrari blijkbaar aan de beurt.

Leclerc Ferrari Spain DNF
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Ferrari sloot het Spaanse Grand Prix-weekend af met slechts twaalf WK-punten, nadat Carlos Sainz als vierde finishte. Zijn teamgenoot Charles Leclerc had kunnen winnen, maar hij viel halverwege de race opeens uit. Na afloop van de race in Barcelona vertelt teambaas Mattia Binotto dat zijn team nog steeds niet weet wat er nou is gebeurd.

"We weten niet wat er gebeurd is. Het was een plots probleem, een serieus betrouwbaarheidsprobleem. De motor wordt vannacht terug vervoerd richting Maranello en op maandagochtend zullen we deze uit elkaar halen en op zoek gaan", zucht de Italiaan bij Sky Sports.

Positiviteit bij Ferrari

Ondanks het zwaar teleurstellende resultaat wil Binotto eigenlijk vooral de positieve punten van het verhaal belichten. Dat doet hij dan ook. Hij ziet dat zijn team razendsnel is en dat ze een belangrijk probleem hebben aangepakt.

"We moeten optimistisch blijven. Het was een positief weekend, want we hebben upgrades meegenomen en de auto was snel. De kwalificatie was geweldig en de racepace ook. Na enkele races waarbij we worstelden met bandenslijtage, bewezen we deze zondag dat we erg snel waren."

"Natuurlijk startten we met Charles op nieuwe banden, dat is wel een kanttekening, maar ook op de medium banden ging het goed. De feedback van de coureurs was heel goed, dus dat is ten minste positief", spreekt hij als een echte leider.

Red Bull eerst, nu Ferrari

Gevraagd of het seizoen beslist zal worden op de betrouwbaarheid, waagt Binotto zich tot slot niet aan zulke uitspraken. Wel merkt hij op dat het er bij hoort, want de grote concurrent Max Verstappen werd eerder al getroffen. Zelfs deze race nog!

"Het seizoen is nog heel, heel lang. We hebben pas zes races achter de rug. Red Bull heeft al betrouwbaarheidsproblemen gehad en deze zondag was het de beurt aan Charles", blijft hij rustig.

"Alles is al gebeurd en ook nu zagen we dat Max DRS-problemen had. Er kan dus van alles gebeuren en je kan niet alles voorspellen. Je kan alleen proberen om je best te doen. Het seizoen is lang. Dat we meestrijden om de titel is geweldig."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez